Rory McIlroy har gett sig själv fint läge inför slutronden på Torrey Pines i jakten på major nummer fem // Foto: Getty Images

U.S. Open

Rorys segerrecept: Samma mat sex dagar i rad

McIlroy jagar majorseger igen - sju år sedan senaste stora segern.

Text: Martin Strömberg • 2021-06-20 Uppdaterad 2021-06-20

Nordirländaren Rory McIlroy har vunnit fyra majors.

Men det har gått hela sju år sedan senaste stora segern i PGA Championship på Valhalla CC i Kentucky då han var ett slag före Phil Mickelson.

Inför slutronden i årets U.S. Open är han två slag bakom ledartrion och känner själv att han har chansen igen.

– Jag kan inte ens minnas när jag låg så här bra till i en major senast, berättade McIlroy efter sin 67-rond, tredje dagens bästa resultat tillsammans med engelsmannen Paul Casey.

Då har han ändå tagit tolv topp tio-placeringar i majors sedan senaste segern, men de flesta har kommit efter fina avslutningsronder och inte efter att ha legat i toppen inför sista ronden. Närmast kom han när han var två slag bakom italienaren Francesco Molinari på Carnoustie 2018 på en delad andraplats.

– Där kändes det som att jag hade an halvchans och på Pebble 2019 var jag hyfsat med men i övrigt har det varit en del bra placeringar utan att jag egentligen känt att jag haft segerchans. Nu känns det riktigt spännande att ligga så här bra till igen och kan jag gå ut och göra en likadan rond till så finns möjligheten, sa en belåten McIlroy efter tredje dagens spel.

67-ronden innehöll fem birdies och bara en bogey då han slog driven ner i ett vattenhinder på hål 15 och räddade bogey med en fin putt.

På hål 13 gjorde han birdie efter att ha träffat pinnen från 235 meter.

Och McIlroy kommer inte att ändra någonting i planeringen inför slutronden. Varken när det gäller spelet på Torrey Pines eller hur han laddar upp under lördagskvällen. Han är två slag bakom ledartrion bestående av Russell Henley, Louis Oosthuizen och MacKenzie Hughes.

– Jag har ätit likadana kycklingsandwichar från hotellets room service fem kvällar i rad så det får nog bli en sjätte raka ikväll. De är riktigt goda.


Ledartavla


Text: Martin Strömberg • 2021-06-20
TournyttLouis OosthuizenMacKenzie HughesPGA TourRory McIlroyRussell HenleyTorrey PinesTournyttUS Open
Scroll to Top