Anna Nordqvist skuggar täten efter två ronder av Meijer LPGA i Michigan den här veckan // Foto: Getty Images

LPGA Tour

Sagström och Nordqvist topp-tio i Michigan

Storspel av svenskorna på LPGA-touren.

Text: Martin Strömberg • 2021-06-19 Uppdaterad 2021-06-19

Två svenskor klarade kvalgränsen i veckans Meijer LPGA Classic i Grand Rapids, Michigan.

Och båda spelar dessutom mycket bra golf.

Anna Nordqvist (67-67) parkerar på en delad fjärdeplats efter 36 hål och är bara fem slag bakom ledande irländskan Leona Maguire. Nordqvist gjorde sju birdies, två bogeys och resten par under andra ronden på Blythefield CC och behövde bara 28 puttar.

Nordqvist var av förklarliga skäl nöjd med spelet så här långt men grundförutsättningarna är fortfarande att utvecklas i rätt riktning.

– Jag fortsätter att arbeta på mitt spel och på att hitta en bättre jämnhet än jag haft hittills i år. Förhoppningsvis kan jag fortsätta spela bra i helgen och ge mig många möjligheter och sätta lite puttar, sa svenskan efter andra ronden.

Också Madelene Sagström (68-67) har spelat bra så här långt och delar niondeplatsen, ett slag bakom Nordqvist och sex från ledande Maguire. Sagström missade bara en green andra ronden som innehöll sex birdies, en bogey och resten par.

Ytterligare fyra svenskor kom till start i Michigan.

Dani Holmqvist och Linnea Ström, båda med 72-70, missade kvalgränsen med ett ynka slag. Pernilla Lindberg och Louise Ridderström, båda på par totalt, missade kvalgränsen med tre slags marginal.


Ledartavla


Text: Martin Strömberg • 2021-06-19
TournyttAnna NordqvistDani HolmqvistLeona MaguireLinnea StrömLouise RidderströmLPGA TourMadelene SagströmPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top