Richard Bland gör sin blott fjärde majorstart den här veckan på Torrey Pines och han har aldrig slutat bättre än delad 22:a // Foto: Getty Images

Ledarens dröm: Att få debutera på Augusta som 49-åring

ET-veteranen överraskar stort på Torrey Pines.

Text: Martin Strömberg • 2021-06-19 Uppdaterad 2021-06-19

Engelsmannen Richard Bland har varit proffs i 25 år.

Han tog sin första seger på Europatouren vid Betfred British Masters för en dryg månad sedan och kvalificerade sig genom segern till veckans U.S. Open vilket är hans blott fjärde majorstart i karriären.

Han har sedan tidigare två missade kvalgränser och en delad 22:a plats i The Open 2017 – nu leder han efter två ronder på Torrey Pines, tillsammans med amerikanen Russell Henley, båda är fem under par efter halva tävlingen.

– Jag kände när jag kom hit att det är en bana som passar mig. Jag har spelat bra en period och här finns inga konstiga doglegs eller dolda faror, man ser hela tiden vad man ska göra och banan ligger framför dig, sa en nöjd Bland efter andra rondens 67-rond (-4).

Den 48-årige engelsmannen gjorde sju birdies och tre bogeys under andra ronden och såg oerhört bekväm ut från tee. Bland är topp-tio i statistiken både när det gäller fairwayträffar och puttning, en bra kombination.

Och i en tid som präglas av yngre spelare som slår allt längre har golfvärlden haft två segrare som enligt all logik borde ha sina bästa år bakom sig. Bland vann på The Belfry och Phil Mickelson vann PGA Championship på Kiawah Island. Nu är båda med till helgens spel även den här veckan och Bland är definitivt inte mätt på framgångar.

– Jag vill ha mer såklart. Jag är inte bara en golfspelare utan också en golfnörd. Jag har följt alla majors på tv genom åren och om jag fortsätter att spela bra så kanske jag har möjligheten att äntligen få spela Masters framöver. Det vore fantastiskt att få göra debut på Augusta, en riktig dröm skulle gå i uppfyllelse.

Bland och Henley jagas av ett koppel stjärnspelare. På fyra under par finns Louis Oosthuizen och pånyttfödde Matthew Wolff och strax bakom smyger Jon Rahm (-3) och Xander Schauffele (-2).

Följ ledartavlan via länken här nedan.


Ledartavla


Text: Martin Strömberg • 2021-06-19
TournyttJon RahmLouis OosthuizenMatthew WolffPGA TourPhil MickelsonRichard BlandRussell HenleyTournyttUS OpenXander Schauffele
Rulla till toppen