Bryson DeChambeau var sist kvar på träningsområdet som så många gånger förr // Foto: Getty Images

U.S. Open

DeChambeau fick uppenbarelse mitt i natten

Hittade lösningen på driverproblemen när han vaknade på natten.

Text: Martin Strömberg • 2021-06-19

Efter en inledningsrond på 73 slag ställde sig en frustrerad titelförsvarare på Torrey Pines träningsområde för att hitta någonting att bygga vidare på andra dagen.

Bryson DeChambeau stannade kvar ända till dess att det var för mörkt att kunna träna och frustrationen fanns kvar.

– Jag hittade absolut ingenting. Jag var ganska frustrerad och irriterad när jag åkte därifrån, förklarade han.

Istället tog han en sen middag och gick och la sig för att försöka vila sig i form för en tidig starttid andra ronden. Men sömnen ville inte infinna sig.

– Det bara dök upp mitt i natten när jag låg och sov. Plötsligt vaknade jag och kunde inte somna om och fick en känsla för vad jag skulle göra. Det brukar kunna hända och jag följde min intuition och det fungerade, förklarade en nöjd DeChambeau efter en andrarond på 69 slag.

Lyftet kom i och med en eagle på det 18:e hålet (DeChambeaus nionde) följt av en birdie på första hålet.

– För mig handlar det nästan alltid om att stabilisera klubbhuvudet och hur jag gör det bäst och jag fick en idé som fungerade relativt bra. Det fungerade mycket bättre med drivern andra dagen men järnen finns en del kvar att jobba på.

Han är nu på par efter två ronder och bara fem slag från ledningen. Möjligheten att försvara sin titel från Winged Foot ifjol då han vann med förkrossande sex slag före Matthew Wolff lever nu i allra högsta grad.

– Det känns fortfarande som att jag har problem med järnen, där ger jag mig själv C i betyg. Med drivern har jag mitt B-spel men puttningen har varit A, jag puttar verkligen bra just nu. Men om jag städar upp mitt järnspel lite bättre och håller drivern i spel så har jag chansen i helgen.


Ledartavla


Text: Martin Strömberg • 2021-06-19
TournyttBryson DeChambeauTournyttUS Open
Scroll to Top