Phil Mickelson hade det tufft under torsdagen. Både spelmässigt och med det han inte kunde påverka. Foto: Getty Images

US Open

Mickelson stördes av publiken – långt ifrån toppen

Mobiler och annat publikljud ställde till det för Mickelson på hål 13. Men det var bristen på birdies överlag som gjorde att han nu är en bit från toppen.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-18

Hål 13 på Torrey Pines södra bana är ett par 5. Phil Mickelson skulle där slå sitt andra slag då han blev störd. Mobiltelefoner gjorde ljud och amerikanen backade av slaget för att åter hitta fokus. Även nästa gång han klev fram var publiken livad och resultatet, ja det blev ett slag ner i en ravin.

Därefter var det dags för droppen från ungefär 42 meter. Mickelson träffade där flaggan och fick se bollen flyga ner i ruffen. Otur, absolut. Men trots allt bara en bogey för amerikanen.
– Det är en del av professionell golf. Man måste lära sig att hantera det. Jag förstår dock inte hur man inte kan stänga av ljudet. Jag hanterade nog inte situationen så bra som jag kunde rent mentalt. Men det var ett uselt försök, sa Mickelson efter ronden.

Därefter ska amerikanen ha störts vid flera tillfällen, ett pris man tydligen måste betala för att vara populär.

Till slut blev det en 75-rond för PGA Championship-vinnaren som därmed har en hel del att göra för att lyckas ta sig ikapp och till slut vinna US Open, vilket han aldrig lyckats med men flera gånger varit nära att göra.
– Jag kämpade genom hela ronden. Jag fick ingenting att fungera och jag kämpade rejält. Sen gjorde jag bogeys på hål 6 och 7 som jag verkligen inte borde ha gjort. Det var inte så svåra par. Men det är en del av den här majorn och jag lyckades spela utan dubblar. Jag gjorde bara inte tillräckligt många birdies.
– Men jag träffar tillräckligt många fairways för att ge mig själv chanserna och jag är optimistisk inför fredagens rond, sa Mickelson.

Här kan du se aktuell ledartavla


Text: Jesper Johansson • 2021-06-18
TournyttPhil MickelsonTorrey PinesTournyttUS Open
Scroll to Top