Brooks Koepka är, precis som alltid i US Open-sammanhang, högt upp på ledartavlan. Foto: Getty Images

US Open

Koepka med vittring efter 18 spelade

Du hade väl inte räknat bort Brooks Koepka? Det är US Open trots allt...

Text: Jesper Johansson • 2021-06-18 Uppdaterad 2021-06-18

Det kommer väl inte som en chock för någon längre. Det är US Open och då storspelar Brooks Koepka.

Amerikanen är visserligen inte i ledning men två under par efter 18 spelade hål gör att han bara är två slag bakom Russell Henley och Louis Oosthuizen (som bara spelat 16 hål).
– Inte min bästa rond. Men jag tar definitivt resultatet, sa Koepka efter ronden.
– Jag hade en bra spelplan, höll fokus. Jag vet vad jag gör och försöker mig inte på något jag inte klarar av. Det handlar bara om disciplin i US Open, det är vad allt handlar om här.

Koekpa inledde med de sista nio som amerikanen genomförde felfritt sett till resultat. Sex par och en birdie de första sju hålen av sista nio följdes upp med två raka birdies.
Med en birdie på hål 2 fick amerikanen en het start på andra halvan av varvet. Men han kyldes dock av snabbt då han därefter omedelbart gjorde bogey och sedan ytterligare en bogey för att därmed ha spelat de första nio hålen ett över par för att därmed signera en 69-rond, två under par. Det är Koepkas sjätte raka rond på 60-talet i US Open, vilket är en mäktig bedrift.

– Som alltid, man kan inte vinna tävlingen idag men man kan definitivt förlora den. Det var skönt att få en bra start. Jag puttade bra, drivade bra sista nio. På framnian missade jag några fairways men gjorde det på rätt sida vilket man måste med de här pinnarna.
– Men det var inte felfritt, som inspelet på hål 3. Men alla kommer att göra bogeys här. Målet är bara att inte göra dubbelbogeys, sa Koepka efter ronden.

Tillsammans med Koepka hittar vi också en annan namnstark spelare i majorsammanhang, även om han ännu inte fått sin kröning: Xander Schauffele – som är från området – är också två under par och delad fyra.

Här hittar du en aktuell ledartavla


Text: Jesper Johansson • 2021-06-18
TournyttBrooks KoepkaTournyttUS Open
Scroll to Top