Henrik Stenson har sett veckans US Open-bana och förklarar vad han tror sig se för utmaning. Foto: Getty Images

US Open

Stensons plan inför US Open: ”Tålamods- och disciplinträning”

Henrik Stenson har sett veckans majorbana och tror sig ha en rejäl utmaning framför sig.

Text: Jesper Johansson, Martin Strömberg • 2021-06-17

Henrik Stenson är den ende svensken som lyckats kvala sig in i US Open. Direkt från Göteborg har majorvinnaren tagit flyget över Atlanten och hela Nordamerika för att nu befinna sig i San Diego, på USA:s västkust.

Det är nämligen Torrey Pines som står som värd för den 121:a upplagan av majortävlingen. Tävlingen som Henrik Stenson hoppas kunna vinna.

Men det är en bana som kräver disciplin. Svensk Golf har talat med stjärnan för att få en känsla av vad som väntar och … ja, det kommer bli tufft menar Henrik Stenson.
– Banan har seg ruff, som vanligt och en drös långa hål, som vanligt. Det är väldigt seg och tjock ruff runt greenerna som är väldigt svårt att kontrollera bollen från vilket kommer att innebära att den som gör bra ifrån sig kommer att plöja många greenträffar kort eller mitt på green med bra puttning, säger Stenson till Svensk Golf.
– Jag tror att det blir mycket tålamods- och disciplinträning som vanligt under U.S. Open.

Ett rejält gnuggande och ett spel utan för stora risker är alltså vad som väntar. Henrik Stenson säger också att han under inspelsvarven försökt att spela närmare pinnar som sitter ute i hörnen av greenerna men att det inte var sättet han ville spela.
– Det gick inte riktigt att stanna inspel mot pinnar som sitter ute i hörnen så det känns inte som en bra taktik ens om man har bra lägen stå det blir intressant att se om det håller sig så under veckan.
– Med andra ord, så många enkla par som möjligt och försöka att få i någon birdie eller två och kämpa som en galning på resten av hålen.


Text: Jesper Johansson, Martin Strömberg • 2021-06-17
TournyttHenrik StensonTournyttUS Open
Scroll to Top