Dustin Johnson kommer att behöva ha en bra vecka med drivern för att vinna US Open. Foto: Getty Images

US Open

Det hänger på drivern för Dustin Johnson

Formsökandet fortsätter för världsettan, som ändå menar att han närmar sig sin bästa golf.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-17 Uppdaterad 2021-06-17

Ganska många veckor i rad har Dustin Johnson letat efter det stora spelet han besitter. Med 24 PGA Tour-titlat och två majors är vi alla medvetna om vad världsettan klarar av.

Efter sin missade cut i PGA Championship för en tid sedan valde amerikanen att ta några veckor ledigt. Därefter spelade han förra veckans tävling och slutade delad tia. Ett helt okej resultat i Dustin Johnson-mått mätt. Han själv anser att det stora spelet närmar sig.
– Det känns bra. Jag spelade bra förra veckan efter ett par veckor ledigt. Jag känner att den veckan var ganska bra. Jag har också sett en hel del bra saker den här veckan. Jag känner att mitt spel närmar sig formmässigt och jag ser fram emot veckans tävling, sa Johnson under sin presskonferens dagen innan US Open.

Veckans major spelas på Torrey Pines. Precis som alltid är det höga ruffar, smala fairways och snabba greener som behöver bemästras för att man ska vinna US Open. Detta är DJ förstås väl medveten om, han vann ju majorn 2016 och har sedan dess en tredjeplats och en delad sjätteplats som bästa resultat.

Och receptet för att klara av veckans tuffa test är simpelt enligt Johnson. Spela bra med drivern.
– Självklart är det här en tuff vecka. Golfbanan spelas långt och hårt, ruffen är djup. Jag tycker den passar mitt spel ganska bra, speciellt från tee. Om jag kan vara bra med drivern känner jag att jag kan ha en bra vecka.
– Fairways är ganska smala så om jag slår driver bra gillar jag mina chanser. Alltid under ett US Open måste man ta till vara på par 5-hålen. Många par 4-hål är långa och svåra, såsom hål 6, 12 och 4. Gör man par där gör man bra ifrån sig.


Text: Jesper Johansson • 2021-06-17
TournyttDustin JohnsonTournyttUS Open
Scroll to Top