Jon Rahm har anledning att le. Han har nämligen kunnat göra bra förberedelser inför veckans major. Foto: Getty Images

US Open

Rahm var vaccinerad när han smittades

Jon Rahm tvingades avbryta Memorial Tournament efter ett positivt covid-19-resultat. Detta trots att han vaccinerats.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-16 Uppdaterad 2021-06-16

De senaste tio dagarna har Jon Rahm inte kunnat göra så mycket. Spanjoren har tittat på TV och försökt, så gott det går, att förbereda sig inför veckans US Open. Detta efter att han tvingades dra sig ur Memorial Tournament trots en sex slag stor ledning.

Anledningen till att spanjoren tvingades dra sig ur var ett positivt covid-19-test. Enligt tourens riktlinjer ska en spelare sitta i karantän kommande tio dagar efter ett positivt test. Men eftersom spanjoren kunde göra två negativa test inom 24 timmar fick han lämna isoleringen tidigare och därmed ta sig till Torrey Pines för att förbereda sig.
– Jag har i alla fall kunnat slå några bollar och börjat förbereda mig för det här. Annars hade jag inte kunnat komma hit förrän 07.00 på tisdagen. Jag hade behövt flyga hit den morgonen och skulle nog ha känt mig ganska så oförberedd. Förhoppningsvis kan jag komma in i det, sa Rahm under sin presskonferens inför veckans tävling.

Anledningen till att Jon Rahm ens testades för covid-19 var att han flaggades för att ha varit i kontakt med en person som smittats. Om han hade varit fullt vaccinerad hade han sluppit genomföra testet. Det kräver att 14 dagar passerat efter sista vaccinationen.
– Sanningen är att jag var vaccinerad. Jag var bara inte förbi den där 14-dagarsperioden. Det var dålig tajming helt enkelt.
– När jag ser tillbaka på det så är det klart jag önskar att jag vaccinerades tidigare men med tanke på hur schemat såg ut med PGA Championship och därefter Memorial där jag försvarade förra årets seger… Om jag ska vara ärlig så tänkte jag inte på det.

Efter att Jon Rahm tvingades av golfbanan med ett positivt covid-19-resultat var det många som hade olika teorier och idéer för att få spanjoren att spela klart tävlingen han ledde med sex slag.
– Tyvärr var jag riktigt bra den där veckan. Men PGA Tour gjorde vad de behövde göra. Jag har hört olika teorier om att jag borde fått spela själv och så. Det är bara nonsens. Reglerna finns där och är tydliga.

Jon Rahm spelar de första två ronderna av US Open tillsammans med Marc Leishman och Patrick Reed.


Text: Jesper Johansson • 2021-06-16
TournyttJon RahmPGA TourTournyttUS Open
Scroll to Top