Korn Ferry Tour-kvalet var under måndagen en farlig plats... Foto: Getty Images

Tufft på touren

Spelare anhållen efter slagsmål under kvaltävling

En medspelares illvilja att hjälpa till slutade med slagsmål och polisärende på Korn Ferry Tour under måndagen.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-15 Uppdaterad 2021-06-15

Här kommer en nyhet man inte ser varje vecka:

Ett slagsmål utbröt mitt under kvalet till Korn Ferry tour-tävlingen Wichita Open under måndagen.

Det var på Sand Creek Station Golf Course i Newton, Kansas som detta skedde och Ryan French, mannen bakom det högt rekommenderade Twitter-kontot @acesofthegolf1 var först med att rapportera om det.

Enligt French inleddes bråket då Austen Dailey konfronterade en annan i hans grupp, Luke Smith. Detta då han ansåg att Smith regelmässigt inte hjälpte till med att hålla flaggan eller leta efter bollar. Därefter ska det ha gått så långt att ett slagsmål bröt ut.

Korn Ferry Tour har gjort följande uttalande.
“Vi är medvetna om incidenten som skedde under dagens kvaltävling. Individerna som vad involverade är inte medlemmar på touren. Vi är i fullt arbete med att samla mer information och har därför inga vidare kommentarer i dagsläget”.

Den inofficiella historien av vad som skedde var att man på det sjunde hålet, ett par 3, kunde se Dailey slå ett snett slag. Varken Luke Smith eller hans pappa, som var caddie, hjälpte till att leta efter bollen. Dailey ska därefter ha konfronterat de båda och frågat varför de inte hjälpte till, då det hade snabbat på spelet. Vilket var angeläget eftersom gruppen halkat efter framförvarande boll. Far och son Smith ska då ha börjat skälla på Dailey om hans dåliga spel och Oliver Smith, pappan, ska ha sagt “min son är inte här för att leta bollar”. Dailey gick då därifrån, men då kom Luke Smith bakifrån och hoppade på honom och de började slåss. Den tredje spelaren i gruppen, Derek Fribbs, ska då ha försökt gå emellan samtidigt som Smiths pappa började hota Fribbs med en putter, vilket innebar att Luke Smith och Austen Dailey kunde “slåss ifred”.
Spelarna i den bakomvarande gruppen ska när de såg detta ha ringt till shopen för att be någon komma och upplösa bråket. Smith och Dailey togs då till klubbhuset och Luke Smith anhölls efter att Dailey valt att anmäla honom för misshandel.
– Det var galet, jag kunde inte tro mina ögon, säger Derek Fribbs, den tredje spelaren i gruppen, till Firepit Collective.Text: Jesper Johansson • 2021-06-15
TournyttKorn Ferry TourTournytt
Scroll to Top