Jon Rahm är redan på plats i San Diego för att delta i US Open. Foto: Getty Images

US Open

Rahm frisk – får spela veckans major

Jon Rahm kommer till spel i veckans major. Detta efter två negativa covid-19-test under 24 timmar. Han är nu oddsfavorit till segern.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-15 Uppdaterad 2021-06-16

En av storfavoriterna i årets US Open såg länge ut att inte ens komma till start. Men nu är det klart, Jon Rahm kommer att spela veckans major på Torrey Pines.

Under lördagen twittrade spanjoren att han gjort flera negativa test i rad under de senaste 24 timmarna, vilket innebär att han tillåts dela i majorn på banan där han vann Farmers Insurance Open 2017.

Världens tredje högst rankade spelare testades positivt för covid-19 efter tredjeronden av Memorial Tournament, en turnering han där och då ledde med sex slag. Därefter sattes han i en tio dagar lång karantän vilket innebar att han inte kunde träna. Något som är ett möjligt problem inför veckans drabbning på den amerikanska västkusten.

Utöver segern 2017 har Jon Rahm slutat delad femma och delad sjua på banan. Därför är han också oddsfavorit att vinna majorn. Ja, och för att han innan sitt insjuknande hade ett väldigt fint golfspel i kroppen.

Enligt oddsmakarna är Dustin Johnson näst högste favoriten. Därefter ser vi Brooks Koepka och Bryson DeChambeau.


Text: Jesper Johansson • 2021-06-15
TournyttJon RahmTournyttUS Open
Scroll to Top