Phil Mickelson blickar ut mot Torrey Pines och veckans uppgift. Inget annat ska störa. Foto: Getty Images

US Open

Mickelson isolerar sig från sociala medier – fokuserar på golfen

för att ha sin mentala kapacitet fullt fokuserad på rätt sker väljer Phil Mickelson att helt stänga in sig i en bubbla lagom till veckans major.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-15

I maj lyckades Phil Mickelson på något närmast mirakulöst sätt att vinna PGA Championship på Kiawah Island. Veteranen storspelade under fyra dagar för att därmed ta sin sjätte majortitel i karriären.

I veckan ska han hänge sig i jakten på sin sjunde och kanske viktigaste ur hans egna perspektiv.
Det är nämligen dags för US Open på Torrey Pines, den sista majorn han behöver vinna för att genomföra en “career grand slam”.

Men för den som väntar på smålustiga tweets från Phil Mickelson är väntan förgäves. Amerikanen har nämligen meddelat att det är radiotystnad som gäller för honom framgent, detta då fokus ska ligga på rätt ställe.
– Jag har en unik möjlighet eftersom jag aldrig vunnit US Open. Den här upplagan spelas i min egen bakgård. Jag har en chans att förbereda mig ordentligt och vill därmed göra ett riktigt bra jobb. Så jag har stängt av allt oljud. Jag har stängt av min telefon. Jag har stängt av alla saker som stört så att jag nu kan fokusera på den här veckan och verkligen ge mig en så bra möjlighet som möjligt att spela min bästa golf, säger Mickelson inför US Open.

Mickelson spelar i veckan för första gången sedan han missade cutten på Colonial för tre veckor sedan. Sedan dess har fullt fokus varit på veckans major och han åkte till torrey Pines redan förra veckan för att känna på de luriga greenerna.
– Man behöver alltid ha lite tur när man spelar en major, du måste alltid få det att klicka på alla sätt och vis. Men jag vet att jag spelar bra och jag vill ge mig själv varje möjlighet att spela mitt bästa spel. Så måndagen efter Colonial började jag mina förberedelser.


Text: Jesper Johansson • 2021-06-15
TournyttPhil MickelsonTournyttUS Open
Scroll to Top