Henrik Stenson ser tillbaka på veckans tävling med belåtenhet. Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Stenson nöjd med veckan – men inte spelet

KUNGSBACKA. Henrik Stenson fortsätter att söka efter det där fantastiska spelet vi sett honom ha i sig under så många år. Trots det är han på söndag eftermiddag ganska tillfreds.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-13 Uppdaterad 2021-06-13

En avslutande rond innehållandes en bogey, en dubbel och fem birdies innebär att Henrik Stenson till slut spelade veckans Scandinavian Mixed sex under par. I skrivande stund innebär det en delad 33:e plats med en hel del spelare fortsatt ute på golfbanan.

Ett resultat som kanske inte är precis vad en spelare av Stensons kaliber söker, men visst fanns det ljusglimtar under söndagen.
– Jag slog fyra–fem slag nu sista ronden som nog var de bästa under hela veckan. Vi fortsätter att vrida och vända för att ta oss framåt, säger Stenson till Svensk Golf efter ronden.

Men trots att spelet inte är helt hundra är han som värd nöjd med veckans tävling.
– Trots begränsningarna har vi haft en glad publik, det är många som haft en bra vecka också. Som värd är det kul att kunna bjuda på ett bra event vilket jag tycker vi gjort på alla sätt och vis. Sedan är det en process när man gör något för första gången och allt från hur golfbanan spelas med teeuppsättningar och resultat och vilka längder de hade kvar till hålen.

Till nästa år ska Scandinavian Mixed flytta till PGA National och deras Lakes Course, enligt uppgifter till Svensk Golf. Därefter är planen att det bär av till Halmstad GK till 2023. Roligt för oss åskådare att få se nya utmaningar för spelarna, med andra ord. Lite tuffare för tävlingsledningen…
– Det som blir svårt är om vi byter spelplats till nästa år att det är som att börja om lite, det hade varit enklare ur den aspekten om vi hade kunnat vara kvar.
– Men överlag har vi fått mycket positiv feedback och vi är många som jobbat bakom kulisserna för att få till det. Annika och jag själv inkluderad. Många har slitit för att få det att fungera.

Här hittar du den slutliga ledartavlanText: Jesper Johansson • 2021-06-13
TournyttEuropean TourHenrik StensonScandinavian MixedTournytt
Scroll to Top