Caroline Hedwall fick en tuff avslutning på Scandinavian Mixed. Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Hedwall: ”Skittrist naturligtvis”

KUNGSBACKA. I två dagar har Caroline Hedwall varit i ledningen av Scandinavian Mixed, men när det skulle avgöras ville det sig inte för svenskan.

Text: Oskar Åsgård • 2021-06-13

Caroline Hedwall klev upp på första tee klockan 13.25 för att inleda finalronden i den första upplagan av Scandinavian Mixed. Hon delade ledningen med tre andra spelare, bland andra spelkamraten Alice Hewson.

Men bara en timme senare var Hedwall på efterkälken. Bogey på tvåan, efter en treputt från tvärs över hela greenen. Bogey på trean efter ett misslyckat inspel. Och tyvärr ytterligare en bogey på fyran, par 5-hålet som har varit en bra birdiechans för spelarna hela veckan.

– Det kändes som att det började precis som gårdagens varv slutade, att det bara inte ville sig. Det går inte att sätta fingret riktigt på vad det är. Jag tyckte att jag gjorde samma sak, säger Caroline Hedwall till Svensk Golf.

På hål sex och sju hade hon två bra birdiemöjligheter, men puttarna vägrade trilla i. Sen slog hon ner utslaget i vattnet på åttan efter att missbedömt den snurrande vinden ute på Vallda G&CC.

– På åttan slog jag ett fantastiskt bra slag, och det hade varit motvind på hålet innan som går i rakt motsatt riktning. Det är det som gör det svårt, när vinden snurrar. Men det är så tråkigt när man slår bra slag och det kostar.

Efter 15 hål var Hedwall fem över par med ett helt birdiefritt scorekort. På 16:e hålet, par fem, kom åtminstone en liten tröst.

– Det kändes lite som att vad jag än gjorde idag så fick jag ingen utdelning. Men det var skönt att få i en birdie på 16 i alla fall. Det krävdes en tvåputt. Jag tyckte att jag slog väldigt många bra slag men till slut blir man nästan uppgiven, det är det eller att bli skogstokig. För mig var det bara en sådan dag, vilket känns skittrist naturligtvis. Men det är golf.

Det blev en delad 18:e plats för Hedwall, tillsammans med bland andra Linn Grant och Maja Stark, på åtta under par.

Själva formatet, med ett mixat startfält, hoppas Hedwall att vi får se mer av.

– Hela veckan har varit superkul. Jag hoppas att det är en tävling som sponsorer och alla vill fortsätta driva, för det är superkul. Det får vi hoppas att det återkommer.

Klicka här för att se hela resultatlistan.Text: Oskar Åsgård • 2021-06-13
TournyttCaroline HedwallEuropean TourLadies European TourScandinavian MixedTournytt
Scroll to Top