Vincent Norrman valde att slå extra många slag med drivern i tuffa vinden på lördagen. Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Norrman om svåra vinden: ”Får chippa järnsjuor”

KUNGSBACKA. Vincent Norrman spelade bra under lördagen i mycket tuffa förhållanden.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-12 Uppdaterad 2021-06-12

Vincent Norrman har spelat bra under de inledande tre ronderna av veckans Scandinavian Mixed. Efter 54 spelade hål är amatören sju under par och på en delad 18:e plats.
Mycket imponerande redan där, men sett till förhållandena under lördagen var hans 70-rond något lite extra.

Med kraftig vind som svepte över Valldas vidder hade de flesta spelarna enorma problem under lördagen. Så också Vincent Norrman, som dock hittade ett sätt att hantera det. Han förlitade sig nämligen på sin styrka: Spelet från tee.
– Jag valde att slå väldigt många drives idag vilket var en nyckel. Det gjorde att jag slapp stå med massa långa järn kvar in mot greenerna. Om någon skjutit en bogeyfri rond idag är det väldigt bra golf, sa Vincent Norrman till Svensk Golf efter ronden.

23-åringen själv var inte bogeyfri. Fyra bogeys, lika många birdies och en eagle var vad han lyckades skrapa ihop under lördagen som enligt stjärnamatören då och då krävde fyra klubbor extra in i vinden.
– Man kan slå bollen jättebra men om man slår in i vinden med lite för mycket spinn kan man enkelt vara 20 meter kort. En liten miss kan bli väldigt stor.
– Om man tar hål 5 som exempel. Det är en partrea nedför, 107 meter eller så. Killen innan mig slog en järnåtta som jag också tänkte slå. Den spann upp i vinden och han var 20 kort om green. Så då ska jag istället chippa en sjua men den gick rakt genom vinden och slutade 20 meter lång istället. Det är så små marginaler. Jag slog en bra sjua, det var ett bra slag. Man måste glömma scoren lite och bara slå slagen när man är här ute.

Målsättning inför morgondagen?
– Det vore kul att skjuta en bra score och spelar jag som jag gör kan det bli en bra rackare om jag får i lite puttar imorgon.

Vincent Norrman delar 18:e plats med bland andra med Kristoffer Broberg och amatörkollegan Linn Grant.

Här är en aktuell ledartavlaText: Jesper Johansson • 2021-06-12
TournyttEuropean TourLadies European TourScandinavian MixedTournyttVincent Norrman
Scroll to Top