Henrik Stenson har fortsatta problem med det långa spelet. Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Stenson klar för helgen men inte nöjd: ”Kämpigt”

KUNGSBACKA. Efter 36 spelade hål är Henrik Stenson vidare till helgens spel. Men majorvinnaren är långt ifrån den form han vill vara i.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-11 Uppdaterad 2021-06-11

Under de två första ronderna av veckans Scandinavian Mixed har Henrik Stenson kämpat. Spelet är inte riktigt där majorvinnaren vill ha det och känslan är att han är i en evig kamp för att hitta tillbaka till det fina spelet vi vant oss vid att se genom åren.

Men trots att spelet inte riktigt fungerat är han klar för helgen. Gårdagens rond på 70 slag följdes upp av en rond med samma resultat på fredagen.
Efter par på de två första hålen för dagen gjorde svensken birdie på hål 12, hans tredje för dagen. Därefter klev han på ett lång par-tåg som inte stannade förrän han var på hål 3, hans elfte för dagen.
Där blev det nämligen ytterligare en birdie.
Därefter blev det ett gäng par innan dagens enda bogey kom på hål sju. Med en avslutande birdie tog han sig in till helgens spel.
– Spelet såg ganska likt ut. Det var kämpigt från tee till green men solid puttning. Jag hade en del bra chanser i början men det var kluriga puttar. Tre–fyra meter och en knuta eller ås i linjen – så blev lite knepigt, sa Stenson till Svensk Golf efter ronden.

Efter två ronder har Henrik Stenson spelat par 5-hålen på par med en birdie och en bogey. Just där anser han själv att han tappat mest mot fältet.
– Ja, där ligger jag långt efter. Jag klantade mig på hål 4 idag. Jag slog bästa utslaget på hela veckan egentligen och så valde jag en kortare klubba som jag slog halvrisigt och sen ingen up-and-down på det. Det håller inte här.
– När du har tjejer med som slår bra drivar och korta klubbor in så kan man inte själv missa fairways och greener och inte ta vara på de hålen. Det känns som att jag är minst fyra slag efter bara på par 5-hålen och det är klart hade man gjort de lite annorlunda och resten samma hade man varit sju, åtta under och då är man ju inte milslångt efter.

Stenson menar att resultaten på par fem-hålen speglar hans problem i stort. Det långa spelet har ställt till det och majorvinnaren medger att med många svingtankar i huvudet kan det vara svårt att hålla ihop det hela vägen ut i bollen.
– Det går hand i hand med att det är det långa spelet vi brottas med. Det kommer mest fram på par 5-hålen.
– Men vi satte en bra putt för att få spela i helgen och eftersom vi ska vara här och vara med på prisutdelningen så är det ju lite roligare att spela lördag–söndag i alla fall, sa Stenson.

Klicka här för att se en aktuell ledartavla.Text: Jesper Johansson • 2021-06-11
TournyttEuropean TourHenrik StensonLadies European TourScandinavian MixedTournyttVallda G&CC
Rulla till toppen