Annika Sörenstam har varit i blickfånget i veckan. Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Sörenstam färdigspelad – hyllar banuppsättningen

KUNGSBACKA. Annika Sörenstams tävlingsmässiga insats i Scandinavian Mixed är över efter två varv. Men hon tycker att banan spelas utmärkt och rättvist för tjejerna och killarna.

Text: Oskar Åsgård • 2021-06-11

Redan inför tävlingen tonade Annika Sörenstam ner eventuella förväntningar på hennes sportsliga insats på Vallda G&CC. Visst, i sin första proffstävling på 13 år i februari tidigare i år klarade hon kvalgränsen på LPGA-touren. Men hon verkade inte känna att det var superviktigt att komma hit och prestera för egen del den här veckan.

Slutresultatet på fredagen blev precis som under torsdagen 73 slag, ett över par, och med sina två över par sammanlagt är 50-åringen i skrivande stund på delad 120:e plats.

– Tycker att jag slog bollen bollen riktigt bra igår och så var jag lite feg på greenerna. Idag var jag lite mer aggressiv på greenerna, men däremot inte lika stabil fram till green. Men det är golf, säger Annika Sörenstam efter ronden.

Därmed är det färdigspelat för den här gången.

– Vissa hål blev jag lite besviken, slog några dåliga slag som kostade mig några extra som jag inte behövde. Men det är jättekul att vara här och få vara med, spela med Henrik och Thomas. Nu ska jag glömma scoren, äta någon god mat och titta på resten av tävlingen. Det känns helt ok.

Men bara för att hon inte spelar själv betyder det inte att hon inte ser fram emot helgen.

– Vi har haft två spännande dagar med bra leaderboards. Carro spelar jättebra, kul att se henne upp i toppen. Vi har ju pratat om det i över ett år om hur viktigt det är att sätta upp banan rätt så att det blir rättvist. Att det blir en utmaning för alla, på bästa sätt. Just nu så känns det så, om du tittar på resultatlistan är det en bra blandning, säger Sörenstam.
– Det är bara att gratulera Europatouren och Mikael Eriksson (tournament director) till vilket bra jobb de har gjort.

Bland de 14 bästa spelarna just nu är det sex tjejer och åtta killar.

Tävlar igen i slutet av juli

Nästa gång vi får se Annika Sörenstam i tävlingssammanhang blir i U.S. Senior Women’s Open på Brooklawn Country Club den 29 juli–1 augusti. Titelförsvarare i det mästerskapet från 2019 är Helen Alfredsson.

Så här säger spelkamraten på Vallda, Henrik Stenson, om Sörenstams spel de här dagarna:

– Det är ju en bit kvar till att komma in i tävlandet. Analyserar jag hennes spel så igår spelade hon ganska snyggt tee till green, men puttade inte bra. Sen kan man se några strategiska misstag, sådant som blir när man inte tävlat på länge. Ett misstag leder till ytterligare ett misstag, sådant som när man är inne i spelet kan rädda upp. Förhoppningsvis har hon skakat av ytterligare lite rost den här veckan. Det är absolut ingen dålig insats, det känns mer som lite ringrostigt. Om hon putsar till det litegrann kan hon nog absolut vara med och slåss om det, men jag känner inte att jag är tillräckligt påläst (om motståndet) för att kunna säga något.

Klicka här för en aktuell ledartavla.Text: Oskar Åsgård • 2021-06-11
TournyttAnnika SörenstamEuropean TourLadies European TourScandinavian MixedTournyttVallda G&CC
Scroll to Top