KUNGSBACKA. Henrik Stenson och Annika Sörenstam har båda spelat den första ronden av tävlingen de jobbat för i tre års tid. Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Så gick det för Stenson & Sörenstam

KUNGSBACKA. Annika Sörenstam och Henrik Stenson spelade tillsammans första ronden. Spelmässigt var ingen av dem helt tillfreds.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-10

Tre år av planering är nu äntligen igång. Scandinavian Mixed, som Annika Sörenstam och Henrik Stenson är värdar för, har rundat av den första speldagen. De båda majorvinnarna har också varit med i själva tävlingen och i någon slags scramble hade de kunnat få ut en riktigt fin score.

Annika Sörenstam var nämligen säkerheten själv från tee till green samtidigt som Henrik Stenson hade problem med det långa spelet.

Vi börjar med Annika Sörenstam.
Efter två inledande par gjorde hon dagens första bogey på hål 3. Efter ytterligare två par kom dagens första birdie för att därmed ta henne tillbaka till par på för ronden. Tyvärr följdes detta upp av två raka bogeys innan hon studsade tillbaka med ytterligare en birdie. Sista nio blev det fem par, två bogeys och två birdies för att därmed ha ett scorekort med 73 slag, ett över par.
– Det var kul och härlig stämning där ute och så var det roligt med lite folk ute på banan. Vi har pratat om den här tävlingen i tre år tror jag. Nu är man äntligen här och har satt igång. Det känns jättebra. Det är klart jag hade velat spela lite bättre men mitt liv är inte baserad på min score längre och tur är väl det. Så nu är det bara att mysa och vara här med familjen, säger Sörenstam till Svensk Golf efter öppningsvarvet.
– Henrik undrade hur jag kände mig på första tee och jag svarade ”spänd” samtidigt som han var “cool as a cucumber”. Men det är klart jag var. Jag menar, jag vet inte riktigt hur man slår bollen längre. Men jag var faktiskt nöjd från tee till green och sen var det väl sisådär därefter men det var helt okej det också. Jag hade roligt.

Sörenstam träffade 15 greener och missade bara någon enstaka fairway under hela torsdagsronden. Men med puttern var det rostigt och hon lämnade väldigt många puttar kort om hål.

Henrik Stenson fyller i:
– Du slog bra slag tee till green och så var du lite rostig med puttningen. För mig var det väl tvärtom. Men det är skönt att vi är igång och det är bara början så att säga. Det här är en långsiktig involvering från vår sida och det som saknas är publik men vi får hålla oss till tåls till nästa år.

Annika Sörenstams scorekort från torsdagen.

Henrik Stenson inledde starkt genom att vara två under par efter tre spelade hål. Därefter kom en bogey på hål 4 innan han gjorde sex raka par. En bogey på elvan och två birdies på vägen in gjorde att han till slut signerade ett scorekort innehållande 70 slag för att därmed vara -2 och på en delad 56:e plats. Efteråt var Stenson märkbart missnöjd med sitt egna spel.
– Vi räddar upp det och håller ihop en score men det känns inte vackert och jag är otajmad och jag har jobbat ganska länge med flera tekniska grejer och när man inte får det att stämma så blir det mycket tankar under utförandet och då blir det jobbigt mentalt också.
– Men vi kämpar på. Vi har varit i dippar förut och har lyckats lösa det då.

Henrik Stensons scorekort från torsdagen.

Under veckan har flera spelare bett om att ta bilder med Annika Sörenstam. Niklas Lemke ska ha bett om en signatur på en headcover. Detta är något som Annika Sörenstam uppskattat, hon har känt sig hedrad säger hon. Henrik Stenson kan också förstå varför hon får den uppmärksamheten från motspelare i tävlingen.
– Annika är motsvarigheten till Tiger Woods så jag förstår att det kittlar extra hos många. Med hennes resumé och den position hon hade så länge. Det är lätt att glömma bort när man är grannar (som Stenson och Sörenstam är i Orlando)…

Här kan du se en aktuell ledartavlaText: Jesper Johansson • 2021-06-10
TournyttAnnika SörenstamEuropean TourHenrik StensonLadies European TourScandinavian MixedTournyttVallda G&CC
Scroll to Top