Sam Horsfield och Christine Wolf delar på ledningen efter första speldagen på Vallda. Foto: Getty Images & Christine Wolf

Scandinavian Mixed

Delad ledning i dubbel bemärkelse

KUNGSBACKA. Den stora frågan inför var hur det skulle gå att spela tjejer mot killar på samma bana. Svaret? Christine Wolf och Sam Horsfield delar ledningen efter varsin 64-rond.

Text: Oskar Åsgård • 2021-06-10 Uppdaterad 2021-06-11

Det var verkligen ingen i startfältet som inför tävlingen vågade sig på en begåvad gissning om hur ledartavlan i Scandinavian Mixed skulle se ut när spelet väl kom igång.

Som ni kunde läsa i vårt förhandsreportage var Mikael Eriksson, tournament director, bekväm i att han hittat ett balanserat sätt att lägga ut banan för tjejerna och killarna. Men exakt hur det skulle gå visste ingen.

När solen sänkt sig över Valldas hårda rödsvingelytor på torsdagskvällen hade vi svaret.

Christine Wolf från Österrike och Sam Horsfield från England delade ledningen på åtta under par.

– Vi älskar att spela mot killarna, vi har haft några mixade tävlingar hemma. Det är bara roligt. Hemma brukar jag ofta spela mot killarna och jag gillar verkligen att tävla mot dem, sa Christine Wolf efter sin 64-rond.

– Det var helt klart annorlunda men jag tyckte om det. Hon (Alice Hewson – som Horsfield spelade med) var riktigt bra, jag tror att hon gjorde fyra birdies i rad på sista nio. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig om jag ska vara helt ärlig, men hon spelade bra och jag hade riktigt kul, sa Sam Horsfield.

Duon leder med ett slag före kvartetten Pep Angles, Ashley Chesters, Steven Brown och Kalle Samooja.

Bäste svensk efter 18 hål är 23-årige amatören Vincent Norrman som gick sex under par och är delad sjua. Caroline Hedwall spelade ihop en bogeyfri 67-rond och är tillsammans med bland andra Lina Boqvist delad elva på fem under par.

Bland de 39 spelare som är fyra under par eller bättre efter första ronden återfinns 21 killar och 18 tjejer.
– Det känns väl helrätt om det är någorlunda utspritt och inte för mycket åt ena eller andra hållet. Det är en tuff uppgift de haft, att hitta rätt på den fronten så då får vi ge beröm om de lyckats, sa Henrik Stenson efter att precis ha kommit in och fått en snabb brief om hur läget på ledartavlan såg ut.

Klicka här för att se hela ledartavlan.Text: Oskar Åsgård • 2021-06-10
TournyttChristine WolfEuropean TourLadies European TourSam HorsfieldScandinavian MixedTournyttVallda G&CC
Scroll to Top