Emily Pedersen ser fram emot veckans tävling. Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Jetlaggad Pedersen glad över att vara på plats: ”Spännande!”

KUNGSBACKA. Emily Kristine Pedersen har efter en lång reda tagit sig från San Francisco och US Women's Open för Sverige och Scandinavian Mixed.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-09

Regerande mästaren av Race to Costa del Sol, LET:s säsongslånga tävling, heter Emily Kristine Pedersen. Hon är på plats i Sverige för att försvara sin titel.

Men för att ta sig hit var hon tvungen att flyga från förra veckans US Women’s Open. Så det är en lite småsliten regerande säsongsmästare som i veckan ska delta i Scandinavian Mixed. Trots det är hon glad att vara på plats.
– Jag mår bra. Jag är glad över att vara i Skandinavien, tävlingen spelas inte mer än tre timmar från mitt hem så det är härligt. Jag kom hit igår efter att ha flugit från San Francisco, men jag är glad över att vara här.
– Jag såg verkligen fram emot den här tävlingen för att kunna försvara Race to Costa del Sol. Det är en så bra sponsor för LET och jag är glad att kunna vara med och förhoppningsvis försvara titeln i år, säger Pedersen.

För dig som läser den här texten lär det inte vara något du missat, men i veckan spelar både damer och herrar i samma tävling. Emily Kristine Pedersen ser fram emot utmaningen det innebär och är, precis som alla andra, nyfikna på hur banan egentligen kommer att spelas.
– Det blir spännande att se hur de sätter upp banan. Förhoppningsvis kommer det att uppmärksamma damgolfen lite och förhoppningsvis går det så pass bra att man kan arrangera flera, liknande, tävlingar framöver.

Pedersen kommer ifrån US Women’s Open, där hon slutade delad 23:a. Detta är en i raden av fina resultat av danskan som redan tagit henne till några Solheim Cup. Hon var bland annat med 2017, då Annika Sörenstam var kapten. Nu är hon glad att Sörenstam är ute och tävlar igen. Hon är också glad över att se vad Sörenstam och Stenson gör för golfen.
– Det är jättebra, vad de gör. Det gör att både LET och ET växer och det är fint att ha de tåv stjärnorna på plats. Henrik är så cool, han är “Iceman”. Jag hoppas att både han, Annika och jag spelar bra så jag kanske kan få spela med någon av dem under helgen.

Emily Kristine Pedersen spelar de första två varven tillsammans med Alexander Björk och sydafrikanska Lee-Anne Pace.


Text: Jesper Johansson • 2021-06-09
TournyttEmily Kristine PedersenEuropean TourLadies European TourTournytt