Maja Stark höll stilen hela vägen även i årets U.S. Women´s Open och tog en delad 16:e plats till slut // Foto: Getty Images

U.S. Women´s Open

Stark topp-20 igen i majorn

Ännu en helgjuten majorinsats av 21-åringen från Abbekås GK.

Text: Martin Strömberg • 2021-06-07 Uppdaterad 2021-06-07

Det blev en riktig berg-och-dalbanestart på sista ronden av U.S. Women’s Open för svenska amatören Maja Stark.

Efter fyra hål var hon två under för ronden och riktigt på gång.

Efter sju hål var hon ett över par med resultatraden birdie, bogey, birdie, birdie, bogey, bogey, bogey i scorekortet.

Men till slut tog Olympic Club ut sin tribut, det ytterligare blev några bogeys i kortet, och Stark fick efter en fin birdie på 16:e nöja sig med att gå sista ronden på 74 slag.

– Det var väldigt upp och ner idag. Jag gjorde inte ett par förrän åttonde hålet så, ja, det kändes som att jag spelade bättre än vad det blev. Men jag är glad att jag gjorde många birdies, det är alltid något men lite tom känner jag mig, sa Maja Stark efteråt.

21-åringen landade på fyra över par totalt och en delad 16:e plats. Åtta slag bakom segrande filippinskan Yuka Saso. Länge gick Stark en kamp med amerikanska stjärnskottet Megha Ganne, 17 år, om priset som bästa amatör. En kamp som Ganne till slut lyckades vinna med ett slags marginal efter att ha rullat i en putt från knappt två meter på sista hålet.

Förra gången U.S. Women’s Open spelades, i december 2020, slutade Maja Stark delad 13:e och hon har alltså två topp 20-placeringar i rad i damgolfens mest prestigefyllda tävling och definitivt den tuffaste utmaning som världseliten ställs inför. En imponerande bedrift.

– Jag är glad, förstås. Det känns som att jag inte spelade mitt bästa men fortfarande lyckades med det här, vilket är en skön känsla. Jag ser verkligen fram emot framtiden, att bli proffs och alla tävlingar som väntar då, säger Stark.

Redan den här veckan är det dags för ny proffstävling, den här gången på hemmaplan i Scandinavian Mixed på Vallda G&CC som inleds på torsdag. Stark har fått en inbjudan till tävlingen tillsammans med tre andra svenska amatörstjärnor (Linn Grant, Vincent Norrman och Ludvig Åberg).

Först måste hon bara förflytta sig nio tidszoner österut från San Francisco.

Madelene Sagström avslutade starkt med 70 slag (-1) och på fem över par totalt blev det en delad 20:e plats för Sagström.

Pernilla Lindberg (73) och Anna Nordqvist (73) slutade båda 13 över par på delad 49:e plats.

Klicka här för att se resultatlistan i U.S. Women’s Open

Saso historisk efter Thompsons kollaps


Text: Martin Strömberg • 2021-06-07
TournyttAnna NordqvistLPGA TourMadelene SagströmMaja StarkOlympic ClubPernilla LindbergTournyttU.S. Women´s OpenYuka Saso
Scroll to Top