Patrick Cantlay tog sin fjärde seger på PGA Tour i veckans Memorial Tournament, men känslan var lite annorlunda // Foto: Getty Images

PGA Tour

Segraren: “En märklig situation”

Och Alexander Norén klättrade efter fin avslutningsrond på Muirfield Village.

Text: Martin Strömberg • 2021-06-07 Uppdaterad 2021-06-07

Allting under sista ronden präglades av spanjoren Jon Rahms positiva covidtest och att han tvingades dra sig ur tävlingen då han befann sig i sex slags ledning inför slutronden.

Något som också påverkade segraren Patrick Cantlays dag.

– Det var en så märklig och olycklig situation. Alla, inklusive jag själv, visste att allt skulle ha sett helt annorlunda ut om det inte hände. Men det finns ingenting som jag kan göra åt det och jag försökte verkligen att fokusera om så gott jag kunde, förklarade Cantlay, som tog sin andra seger i Memorial på tre år.

Segern var Cantlays fjärde på PGA Tour och han tog den i stil efter att ha varit uppe i täten hela slutronden.

Han rullade i en åttametersputt på det 17:e hålet för att ta sig till 13 under par jämsides med Collin Morikawa och i särspelet räddade han par från fyra meter innan Morikawa missade sin putt från halva avståndet för att hålla liv i tävlingen.

Efter segern berättade Cantlay att segerglädjen naturligtvis fanns där men att det också var en lite annorlunda känsla.

– Jag är lika glad som senast jag vann här men det finns såklart någonting där som man inte riktigt kan beskriva, en känsla som är lite annorlunda.

Glädjande för svensk del var att Alex Norén avslutade med en fin 68-rond och avancerade till en delad 13:e plats i resultatlistan. Norén klättrade genom den placeringen 12 platser på FedEx Cup-listan från plats 103 till plats 91.

Slutställningen


Text: Martin Strömberg • 2021-06-07
TournyttAlexander NorenCollin MorikawaJon RahmMemorial TournamentMuirfield VillagePatrick CantlayPGA TourTournytt
Scroll to Top