Björn Hellgren var bäste svensk i Dormy Open, han slutade tvåa efter särspel mot Felix Mory. Foto: Getty Images

Challenge Tour

Dormy Open fortsätter 2022-23

För tre veckor sen avgjordes premiärupplagan av Dormy Open. Nu står det klart att tävlingen får en fortsättning.

Text: Oskar Åsgård • 2021-06-07

Det har gått drygt två veckor sen fransmannen Felix Mory sänkte birdieputten på det 18:e hålet på Österåkers GK som innebar seger i premiärupplagan av Dormy Open. Den svenska Challenge Tour-tävlingen var en av två helt nya tävlingar som kastades in på schemat under våren, vilket Svensk Golf var först med att berätta i slutet av mars. Den andra var Range Servant Challenge by Hinton Golf Club.

Nu står det klart att Dormy Open kommer att leva vidare även nästa år och året därpå.

– Vi upplevde stor tacksamhet från många i samband med årets Dormy Open och det gör oss ännu mer peppade att fortsätta vår satsning på att hjälpa till att lyfta svensk herrgolf. Det känns kul att kavla upp ärmarna ordentligt och arrangera Dormy Open även 2022 och 2023, säger Anders Wall, VD på Dormy Golf i ett pressmeddelande på måndagen.

Ett kul besked för svensk tävlingsgolf och i synnerhet då på herrsidan, där Sverige för tillfället upplever en svacka efter många år med flera svenska spelare rankade topp-100 i världen.

– Det är glädjande att den första upplagan av Dormy Open får en fortsättning. Att återkommande kunna erbjuda tävlingar på den här kritiska nivån och ge svenska spelare möjlighet att tävla på hemmaplan är viktigt för svensk spelarutveckling samt för kopplingen mellan vår egen MoreGolf Mastercard Tour och resten av världen, säger Marcus Norman, sportchef på Svenska Golfförbundet.

I årets Dormy Open slutade tre svenska spelare topp-10. Björn Hellgren slutade två efter särspelsförlust mot Mory, Hampus Bergman slutade delad åtta i sin tredje CT-start i karriären och Christoffer Blomstrand slutade på tionde plats. Totalt peggade 35 svenska spelare upp i tävlingen och 17 klarade kvalgränsen.

Den första upplagan av tävlingen avgjordes på Öster by Stenson på Österåkers GK. I pressmeddelandet står inget om var tävlingen ska spelas 2022 men källor till Svensk Golf antyder att det finns ett intresse från klubbens sida att fortsätta och att det ligger nära till hands att även 2022 års tävling spelas på Stockholmsbanan.

Dormy utökar juniorgolfsatsning

Samtidigt presenteras också att golfdetaljisten Dormy utökar sitt engagemang i den svenska juniorgolfen.

– Att vi förstärker samarbetet med SGF ytterligare genom att gå in som en betydligt tyngre partner än tidigare på juniorsidan är glädjande. Då bidrar vi både till att trygga återväxten och till att skapa golfglädje för ungdomar som inte har siktet inställt på de stora tourerna – vilket är väl så viktigt för oss som tycker att golf är världens roligaste hobby, säger Anders Wall.Text: Oskar Åsgård • 2021-06-07
TournyttChallenge TourDormy OpenGolfsverigeTournytt