Så här goda vänner som vid Abu Dhabi HSBC Championship förra året är inte Bryson och Brooks idag // Foto: Getty Images

PGA Tour

Tweeten som fick Bryson att agera: “Något som touren måste hantera”

Koepka erbjöd utkastade fans en låda öl.

Text: Martin Strömberg • 2021-06-06 Uppdaterad 2021-06-06

Brooks Koepka har tagit en veckas speluppehåll den här veckan när Memorial avgörs, ändå har han lyckats att hamna i rampljuset ordentligt.

Det var efter att en grupp åskådare häcklat Bryson DeChambeau under första ronden, och ropat “Let´s go, Brooksie” vid upprepade tillfällen, och ibland i Brysons baksving, som några åskådare fick lämna tävlingsområdet.

I en video på Twitter tackade sedan Koepka för stödet och erbjöd alla fans som blivit utkastade en låda öl som plåster på såren.

Inte okej, enligt Bryson DeChambeau.

– Jag tycker att det är något som touren måste hantera, det är inget som jag kan påverka. Jag har försökt att hålla stilen vid ett flertal tillfällen och det kommer jag att fortsätta att göra, sedan kan jag inte påverka hur andra människor agerar, sa DeChambeau som en kommentar till Koepkas tweet.

Han berättade också att hans agent talat med PGA Tour om saken men gav få detaljer om hur diskussionerna gått.

– Jag tror att det handlar om hur PGA Tour vill att deras spelare ska uppföra sig men om han fortsätter att prata om mig så är det ju bara bra med tanke på fonden.

DeChambeau syftar naturligtvis på fonden Player Impact Program som PGA Tour instiftat som ger de tio spelare som syns mest på sociala medier en bonus på sammanlagt cirka 400 miljoner kronor.

Högsta bonusen är cirka 80 miljoner kronor.

DeChambeau delar 29:e plats efter tre ronden av Memorial på Muirfield Village, tolv slag bakom ledande Patrick Cantlay och Collin Morikawa.


Text: Martin Strömberg • 2021-06-06
TournyttBrooks KoepkaBryson DeChambeauCollin MorikawaPatrick CantlayPGA TourTournytt
Scroll to Top