Maja Stark fortsätter att prestera stor golf under U.S. Women’s Open och delar niondeplatsen inför sista ronden. // Foto: Getty Images

U.S. Women’s Open

Stark: “Jag vill ha lite revansch”

Svenska amatören fortsatt topp-tio i U.S.Women´s Open.

Text: Martin Strömberg • 2021-06-06

Den svenska amatörstjärnan Maja Stark fortsätter att göra en fantastisk major på Olympic Club i San Francisco.

Avståndet upp till ledande Lexi Thompson (-7) är visserligen åtta slag inför avslutningsronden men Stark parkerar på en fin delad niondeplats efter en lördagsrond på 73 slag.

– Det känns fortfarande som att jag har mycket mer att ge. Jag träffade inte många fairways och inte många greener heller, jag vill ha lite revansch.

Så här ser svenskans statistik hittills under U.S. Women’s Open ut.

Och trots att hon är före de allra flesta världsstjärnorna i tävlingen så känner Stark att hon inte nått upp till sin potential så här långt under veckan.

– Jag har inte spelat mitt bästa, ärligt talat. Men många tittar bara på kvalgränsen och jag blickar mot toppen av ledartavlan. Jag tycker att det är kul att spela bra, svåra banor och det kanske skiljer mig lite från andra, sa Stark när hon intervjuades efter ronden.

Det blev tre birdies under lördagen på hål 3, 6 och 14 men en tråkig dubbelbogey på hål 13 bromsade scoren som till slut landade på 73 slag. Totalt är Stark ett över par för tävlingen och trots det på pappret stora avståndet upp till ledande Lexi Thompson, har svenskan inte riktigt gett upp hoppet.

Här nedan ser vi den underbart självsäkra chipp som ledde till birdie på hål 6.

– Jag ska fortsätta att spela aggressivt och behöver göra många birdies om jag ska kunna nå de spelarna som är i toppen. Men det blir samma aggressiva spelstrategi som jag haft under alla ronder, avslutade Stark.

Bakom Thompson i toppen på sju under par finns filippinskan Yuka Saso som tvåa på sex under par och den amerikanska amatören Megha Ganne är delad trea med Jeongeun Lee på tre under par.

Övriga svenskor:

d30 Madelene Sagström, 75 tredje ronden (+6)

d58 Anna Nordqvist, 76 tredje ronden (+11)

d58 Pernilla Lindberg, 76 tredje ronden (+11)

Klicka här för att se hela ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-06-06
TournyttAnna NordqvistLexi ThompsonLPGA TourMadelene SagströmMaja StarkMegha GannePernilla LindbergTournyttU.S. Women´s OpenYuka Saso
Scroll to Top