Den spanska världstrean, Jon Rahm, tvingades bryta Memorial Tournament efter ett positivt covid-test // Foto: Getty Images

PGA Tour

Rahm ledde med sex slag – testade positivt för covid-19

Tvingades lämna tävlingen efter kanonronden.

Text: Martin Strömberg • 2021-06-06 Uppdaterad 2021-06-06

Avslutningen av tredje ronden i Memorial Tournament blev minst sagt händelserik.

Under själva spelet seglade den spanske världstrean ifrån jagande Patrick Cantlay och Collin Morikawa och efter 65 slag ledde Rahm med solklara sex slag inför slutronden – trodde alla.

Men efter ronden blev Rahm informerad om att hans covid-test efter den av regn försenade andra ronden var positivt, och tvingades därför dra sig ur tävlingen inför avslutningen. Rahm hade tidigare varit i nära kontakt med en covid-smittad och testades därför efter varje rond och fick inte vistas i vissa områden inomhus under tävlingen.

En förkrossad Rahm tog emot beskedet på väg från sista greenen.

– Jag är väldigt besviken över att behöva dra mig ur tävlingen. Men det här är saker som händer i livet och hur man hanterar den här typen av motgångar är hur man blir definierad som människa, skrev Rahm i ett uttalande.

– Jag är tacksam över att min familj och jag mår bra och jag kommer att vidta alla nödvändiga åtgärder för att hålla mig frisk och återvända till tävlingsgolfen så snabbt som möjligt och jag kommer att följa den spännande avslutningen av tävlingen i morgon.

Rahm är symptomfri men kommer att vara isolerad fram till och med den 15:e juni, två dagar innan U.S. Open inleds på Torrey Pines.

Rahms spelpartner under lördagen kände med Rahm, som hade spelat stor golf och haft stora möjligheter att vinna Memorial med tanke på den sexslagsledning han skaffat sig.

– Det är värsta tänkbara scenario även om vi visste att sånt här skulle kunna hända när vi återvände till att börja spela golf. Det är extremt olyckligt, sa Cantlay.

Naturligtvis tyckte också PGA Tour att det var en tråkig händelse men man följer de protokoll som man upprättade i samband med att covid-19 blev en del av våra liv. Rahm är den fjärde spelaren som testas positivt under själva tävlingsronderna sedan man började testa spelare, men den första som varit i ledningen. Sydafrikanen Branden Grace låg delad tvåa när han tvingades lämna Barracuda Championship förra året.

Nu leds Memorial Tournament istället av Cantlay och Morikawa på 12 under par inför sista ronden.

PGA Tour lämnade följande uttalande efter att Rahm testat positivt.


Text: Martin Strömberg • 2021-06-06
TournyttCollin MorikawaJon RahmMemorial TournamentMuirfield VillagePatrick CantlayPGA TourTournytt
Scroll to Top