Alex Norén gjorde ett rejält hopp uppåt på ledartavlan under andra dagen av Memorial Tournament på Muirfield Village // Foto: Getty Images

PGA Tour

Norén avancerade 33 placeringar

Fin rond av Alex under andra dagen i Ohio.

Text: Martin Strömberg • 2021-06-05 Uppdaterad 2021-06-05

När spelet avbröts på grund av mörker under fredagskvällen lokal tid hade Alex Norén precis hålat ut på det 18:e hålet på Muirfield Village. Det innebär att han kan ta det lugnare på lördagsmorgonen då han inte behöver upp och spela färdigt tidigt på morgonen. Norén kan istället lugnt invänta sin relativt sena starttid.

Han avslutade i halvmörkret genom att rädda ett fint par från vänsterkanten av green på det 18:e hålet och rulla i en putt från knappt två meter och 69 slag på ronden.

Tillsammans med 73 slag första dagen innebär det att Norén är två under par och just nu på delad 21:a plats i Memorial Tournament, en klättring på 33 placeringar jämfört med efter dag ett. En placering som Norén delar, med bland andra, norrmannen Viktor Hovland.

Han är sex slag bakom ledarduon bestående av Patrick Cantlay och Jon Rahm, båda åtta under par.

Norén spelade bättre från tee till green än första dagen. Träffade 13 greener jämfört med nio första ronden och tjänade 3,46 slag mot fältet i den kategorin.

Däremot puttade han något sämre men har ändå efter två ronder tjänat 2,29 slag mot fältet när det gäller just puttning.

Det ser mörkare ut för de två andra svenskarna som startar den här veckan. Henrik Norlander (78-72) är delad 96:a och kommer definitivt att missa kvalgränsen. David Lingmerth (75-73) är fyra över par på delad 77:e plats och har en mikroskopisk möjlighet att få spela vidare beroende på väder, vind och resultat för spelarna som slutför sina ronder på morgonen.

Men högst sannolikt stannar kvalgränsen på två över, möjligen tre.

Klicka på länken nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-06-05
TournyttAlexander NorenDavid LingmerthHenrik NorlanderJon RahmMemorial TournamentMuirfield VillagePatrick CantlayPGA TourTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen