Mel Reid storspelade sig till en delad ledning efter närmast felfri golf på Olympic Club. Foto: Getty Images

US Women's Open

Reid i ledning efter “omöjlig” score

Med en fyrfaldig majorvinnare som god vän hade det ju förstås varit dumt att inte höra sig för. Mel Reid är nu i delad ledning av årets US Women's Open efter några tips från Brooks Koepka.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-04 Uppdaterad 2021-06-04

Mel Reid har fått en urstark start av veckans US Women’s Open.
Engelskan har inlett veckans major med fem birdies och en bogey för att därmed vara i ensam ledning. En start i en major som påminner om Brooks Koepka och hur han de senaste åren inlett sina majors. Vilket kanske inte är så konstigt, då de goda vännerna hade ett långt förberedande samtal tidigare i veckan där Koepka gav Reid sina hemliga nycklar för att vinna majors – vilket med fyra segrar för Koepka är ett ganska potent segerserum.
– Vi gick igenom en hel spelplan. Han gav mig sina egna regler som han använder sig av under en major, vilket bevisligen varit lyckat. Ärligt talat fick han mig att känna mig lugnare inför veckan. Jag känner att jag är så förberedd som jag kan vara och jag är glad att han tog sig tiden, sa Reid efter ronden.

Det är visserligen tre ronder kvar av veckans US Women’s Open och mycket kan förstås fortfarande hända. Men det var mycket imponerande spel som engelskan stod för under torsdagen. Efter att ha inlett med två raka birdies (Reid började på hål 9) blev det fyra raka par innan 33-åringen fortsatte med birdies på hål 15 och 16. Efter dagens enda bogey på hål 18 var det dags för de första nio hålen som hon inledde med sex raka par. Därefter kom torsdagens sista birdie på hål 7, hennes näst sista för dagen.

Fyra under par gör att Reid är i delad ledning med amatören Megha Ganne och ett slag före Angel Yin och Megan Khang.
– Jag trodde inte en sån här score skulle finnas där ute. Jag hade en ganska god spelplan. Det är antagligen den bästa jag haft inför en tävling och vi höll oss till den.
– Om du är i problem gäller det bara att få ut bollen i spel igen och ta sin bogey. Jag tror nyckeln är att inte ta för många risker de första två, tre dagarna vilket jag inte gjorde idag, sa Reid efter ronden.

LÄS MER: Amatören Stark delad 16:e – “Jag kan bättre”


Text: Jesper Johansson • 2021-06-04
TournyttTournyttUS Women's OpenUSGA
Scroll to Top