Rickie Fowler har numer anledning att titta på green även om den är mer än 150 meter ifrån honom... Foto: Getty Images

PGA Tour

Fowler storspelade i solbrillor – kan nu se bollen landa

Det var inte enbart på grund av utseendet som Rickie Fowler bar glasögon under torsdagens rond.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-04

Under torsdagen såg Rickie Fowler ut att ha tagit en sida ut Henrik Stensons modekatalog. Amerikanen hade nämligen på sig ett par riktigt snabba brillor, trots att det var molnigt, till och med regn, över Muirfield Village där Memorial Tournament spelas.
Men glasögonen hade inget med mode att göra, utan handlar om Fowlers närsynthet.
– Jag har alltid haft svårt att se saker längre bort än 150 meter eller så. Men det är inte ett så stort problem att jag velat operera eller så, sa Fowler efter öppningsronden.

Men trots att han alltid har haft problem att se bollen landa har han inte velat bära glasögon på banan. Han menar att svingen gjort att glasögonen då och då hamnat på ett sådant sätt att han inte riktigt kunnat se bollen i svingen. Men med en ny sving kom fler fördelar än förbättrat golfande.
– Nu när vi städat upp svingen lite har jag haft möjligheten att bära solglasögon. Så då tänkte jag att jag skulle börja bära glasögon med rätt styrka och nu kan jag faktiskt se var bollen landar.

Det är kanske inte enbart glasögonens förtjänst, mycket handlar nog om den nya svingen. Men med en bogeyfri 69-rond har 32-åringen satt sig i en fin position – delad sjua med 54 hål kvar att spela.


Text: Jesper Johansson • 2021-06-04
TournyttPGA TourRickie FowlerTournytt
Scroll to Top