Justin Thomas vill hjälpa Michael Visacki ut på touren. Foto: Getty Images

PGA Tour

Thomas hjälpte “Big Mike”: ”Grabben har kämpat”

En av de finaste historierna inom golfen de senaste veckorna handlar om Justin Thomas och hur han är villig att hjälpa Michael Visacki ut på touren.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-03 Uppdaterad 2021-06-03

Vi var många som ömmade för Michael Visacki då han lyckades måndagskvala in i Valspar Championship. I en film som blev viral fick vi se amerikanen ringa sin far efter det lyckades kvalet, med tårar i ögonen, då han äntligen kämpade in sig i en PGA Tour-tävling.
En av de som såg detta var Justin Thomas. Han blev så tagen av händelsen att han valde att hjälpa sin landsman i jakten på en tourplats.
– Jag tyckte det var härligt att så hur genuint exalterad han var. Av någon anledning tog jag åt mig rejält och kände att den där grabben har kämpat så länge och det finns så många som är precis som honom. Jag ville hjälpa till lite, sa Thomas inför veckans Memorial Tournament.

De båda skulle inför förra veckans Charles Schwab Challenge spela ett inspelsvarv tillsammans som tyvärr regnade bort. Men Justin Thomas tog ändå kontakt med “Big Mike”, som Visacki kallas. Han gav honom också en del av hans egna prissumma för att han därmed skulle kunna fortsätta jakten på segern. Detta filmades och publicerades i sociala medier.
– Jag vill hjälpa till mer än ekonomiskt. Jag sa till honom att han kan fråga mig om tips, han kan fråga vad som helst. Oavsett vad han vill prata om så är jag bara glad över att kunna hjälpa till.

Justin Thomas spelar de första två ronderna av veckans Memorial Tournament tillsammans med Patrick Reed och Hideki Matsuyama. Alex Norén, David Lingmerth och Henrik Norlander spelar också tävlingen.


Text: Jesper Johansson • 2021-06-03
TournyttJustin ThomasMichael VisackiPGA TourTournytt
Scroll to Top