Patrick Reed tycker sig se en kämpig vecka på PGA Tour. Foto: Getty Images

PGA Tour

Patrick Reed om veckans ruff: ”Aldrig sett något liknande”

Det är inte bara damerna i sin US Women's Open som kommer ha en tuff utmaning i veckan. Även herrarna på PGA tour kommer få kämpa.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-03 Uppdaterad 2021-06-03

I veckan spelas Memorial Tournament på Muirfield Village, precis som alla andra år. Men PGA Tour-proffsen har fått vänja sig vid en helt ny golfbana, då Jack Nicklaus lät sin ögonsten renoveras lagom till årets upplaga.

Nya bunkrar, större tees, SubAir-system, ombyggda och i vissa fall flyttade greener. Allt för att förbättra Jack Nicklaus klassiska design.

I sociala medier har vi fått se greener och deras nya storlek. Hål 5 känns spontant ganska svårträffad…

Men allt är inte nytt på Muirfield Village. En sak som är precis som vanligt är banans frodiga ruff.
– Jag kände med amatörerna idag. När de landade i ruffen tittade de på mig och undrade vad de skulle göra. Jag svarade bara att det handlar om att få ut bollen och inget mer, sa Patrick Reed i en intervju under söndagen – syftandes på amatörerna i Pro-Am-tävlingen.

Patrick Reed menar att även proffsen kommer få problem av det höga gräset.
– Jag har aldrig sett ruff som den här. Under mitt första övningsvarv spelade jag de första nio och missade fairway på hål 6 med en meter eller så. Jag och min caddie letade efter bollen i fem eller sju minuter. Vi kunde inte hitta den. Det är så brutalt här ute, så tjockt är det.
– Man kan få en okej möjlighet från ruffen om du har medgräs. Men ofta handlar det om att få bollen till en bra längd för att slå sitt tredjeslag.

Med två veckor kvar till US Open på Torrey Pines kan vi alltså få en liten inblick i vilka spelare som har bäst precision, då banorna spelas ganska lika. Och när Farmers Insurance Open spelades på majorbanan tidigare i år var det en viss Patrick Reed som var bäst av alla.


Text: Jesper Johansson • 2021-06-03
TournyttMuirfield VillagePatrick ReedPGA TourTournytt
Scroll to Top