Nelly Korda. Foto: Getty Images

US Women's Open

USA:s bästa söker egen identitet: ”Mål att slåss om segern”

Nelly Korda är på jakt efter sin första majorseger, vilket också skulle vara familjens första.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-02 Uppdaterad 2021-06-02

Trots att Nelly Korda är den högst rankade amerikanska spelaren har hon fortfarande kanske inte riktigt fått sin egna identitet på touren. Antingen är hon Petr Kordas dotter, Jessica Kordas lillasyster eller – numer – Sebastian Kordas storasyster.

Med så mycket idrott i en och samma familj är det kanske inte helt oväntat att den yngsta ännu inte fått den uppmärksamhet Nelly Korda förtjänat. Men mycket tyder på att kommande år kommer vara tiden då Nelly Korda blir en av världens största idrottare. Kanske kan hon ta steget redan i veckan, då hon söker sin första majorseger.
– Det är häftigt med mina syskon. Att de är välkända innebär att de göra bra ifrån sig. Förhoppningsvis kommer de snart att refereras till Nelly Kordas storasyster eller lillebror.

De båda Korda-systrarna spelar tillsammans under de första två varven och målet är självklart. US Women’s Open är inte en plats för att se och lära. De båda är här för att jaga segern.
– Det är definitivt vårt största mål, att slåss om segern och att få lyfta pokalen.

Nelly Korda slåss alltså om uppmärksamheten från sina syskon. Hon kämpar också mot sina egna högt ställda förväntningar.
– Allt handlar om hur man kommer in i en vecka och inte sätter för mycket press på sig själv. När man sätter för mycket press på sig själv på en enda tävling kommer man tappa glädjen i att spela en otrolig golfbana och ha roligt. Det är det viktigaste. Det handlar om att ha kul där ute.

Utöver Jessica Korda spelar Nelly Korda tillsammans med So Yeon Ryu.


Text: Jesper Johansson • 2021-06-02
TournyttNelly KordaTournyttUS Women's Open
Rulla till toppen