Vincent Norrman och hans lag, Florida State, spelar kvartsfinal i Nationals. Foto: Getty Images (arkivbild)

Collegeslutspel

Vincent Norrman vidare till kvartsfinal

Av de fyra svenskar som startade i Nationals har en, Vincent Norrman, med sitt lag gått vidare till kvartsfinalerna.

Text: Oskar Åsgård • 2021-06-01

Förra veckan blev det en helsvensk final med Amanda Lignell (Ole Miss) och Maja Stark (Oklahoma State) på varsin sida om den prestigefyllda titeln som NCAA-mästare. Där var det Lignell och hennes Ole Miss som gick segrande ur striden.

Den här veckan, i herrarnas Nationals, kommer vi inte att få se dubbelt svenskt i finalen men väl en svensk som med sitt lag har chans att gå hela vägen.

Vincent Norrman och hans Florida State avancerade på måndagen vidare till matchspelsdelen av Nationals, som inleds med kvartsfinalerna tidig tisdagsmorgon lokal tid i Arizona.

Florida State slutade sexa av de åtta lag som gick vidare, med en sammanlagd score på 16 över par. Bäst i kvalet var Arizona State, som gick tre under över fyra dagar (fyra resultat per lag och dag räknas).

Norrman själv satte ihop ronderna 69-73-69-74 (+5) och slutade delad 29:a på den individuella ledartavlan. Vann gjorde amerikanen Turk Pettit från Clemson.

Texas Tech, med Ludvig Åberg i laget, slutade delad elva på +33 och var i slutändan åtta slag från avancemang till matchspelet. Åberg själv drog det tyngsta lasset i laget och slutade delad åtta individuellt med ronderna 68-76-69-66 (-1), men trots fint spel av svensken tog hans collegesäsong för året tog slut på måndagen.

Det sista svensklaget som tog sig till Nationals var San Francisco, där Tim Widing och Christoffer Pålsson spelar, men de hade en tung vecka och slutade näst sist av alla 30 lag.

Klicka här för att se ledartavlan från slagspelsdelen av Nationals (välj Player Leaderboard för de individuella resultaten)

Så spelas kvartsfinalerna

Oklahoma State – Vanderbilt

Pepperdine – Florida State

Arizona State – North Carolina

Oklahoma – Illinois

Klicka här för livescoring från kvartsfinalernaText: Oskar Åsgård • 2021-06-01
TournyttChristoffer PålssonCollegegolfLudvig ÅbergTim WidingTournyttVincent Norrman
Scroll to Top