Annika Sörenstams sista slag i US Open kom från fairway. Foto: Getty Images

Gåshud utlovas!

Tillbakablick: Annika Sörenstams sista slag i US Open

Hur en majorkarriär ska avslutas? Annika Sörenstam bjöd på facit i US Women's Open 2008!

Text: Jesper Johansson • 2021-06-01

Att Annika Sörenstam är en av Sveriges största idrottare genom alla tider råder inget tvivel om. Men med 13 års perspektiv är det kanske möjligt att glömma hur otroligt bra hon faktiskt var och vissa ikoniska ögonblick.

Det var 2008 som svenskan spelade i sitt sista US Women’s Open. Damgolfens mest prestigfyllda major, som Sörenstam vann direkt i debuten 1995, försvarade titeln 1996 och tog en tredje titel i 2006. Nu hade hon bestämt sig för att det var sista försöket, skulle hon kunna knipa en fjärde seger? Riktigt så blev det inte, spelet höll inte måttet för att utmana om segern. Söndagsrondens 78 slag gav en delad 24:e plats i tävlingen till slut. Resultatet hade dock kunnat vara sämre om Sörenstam inte tagit tillfället i akt att avsluta sin US Women’s Open-karriär med att sätta sitt inspel från fairway.

Från 199 yards, 182 meter, lyckades Annika Sörenstam sätta en effektfull punkt för sin majorkarriär med en järnsexa. Ett perfekt avvägt slag som landade innan green, tog ett antal studsar för att därefter fortsätta rulla hela vägen ner i hål. Detta ackompanjerat av ett helt makalöst bra publikvrål. Ett slag och ögonblick som garanterat ger dig gåshud, än idag!

Se det läckra slaget här:


Text: Jesper Johansson • 2021-06-01
TournyttAnnika SörenstamTournyttUS Women's Open
Scroll to Top