Det var ingen höjdarvecka för Scott Piercy golfmässigt som missade två kval och hamnade i blåsväder på sociala medier // Foto: Getty Images

PGA Tour

PGA Tour-spelarens mardrömsvecka

Missade kval, bröt putter i ilska och diskades för att ha signerat felaktigt scorekort.

Text: Martin Strömberg • 2021-05-29 Uppdaterad 2021-05-29

Det är inte alltid guld och gröna skogar även om man är professionell spelare på PGA Tour.

För fyrfaldige segraren på PGA Tour, Scott Piercy, lär förra veckan inte vara den som han placerar i första kapitlet om – och i så fall när – han skriver sina memoarer.

Det började bra, han såg utt att klara kvalet in till nästa major, U.S. Open i Dallas men tapade i slutet och hamnade i ett särspel med nio andra spelare om en enda plats. Väl där missade han först en kort putt för att ta en plats i majorn, när han skulle peta i nästa putt för en reservplats missade också den.

Strax efteråt filmades Piercy när han i ilska knäckte puttern över knät, en film som sedan spreds på sociala medier.

Den här veckan peggade Piercy sedan upp på Colonial för Charles Schwab Challenge och bedrövelserna fortsatte. 42-åringen från Las Vegas balanserade på kvalgränsen när han gjorde två sena bogeys och hamnade utanför ännu en gång.

Som om inte det vore nog signerade Piercy sedan ett kort som innehöll felaktig score, det var ju visserligen av mer akademisk natur, och kanske en logisk avslutning på veckan.

Förhoppningsvis blir nästa bättre för Piercy.


Text: Martin Strömberg • 2021-05-29
TournyttPGA TourScott PiercyTournytt
Scroll to Top