Alexander Björk imponerar i Danmark och är bara ett slag bakom Bernd Wiesberger inför sista ronden på Himmerland // Foto: Getty Images

Tournytt

Björk jagar segern i Danmark

Bara ett slag bakom titelförsvararen inför slutronden.

Text: Martin Strömberg • 2021-05-29

Efter ännu en fin rond i Made by Himmerland är Alexander Björk bara ett slag bakom ledaren, Bernd Wiesberger.

Björk gick runt på 66 slag efter att inledningsvis ha bytt lite birdies och bogeys men var bogeyfri och fyra under par efter hål sex.

– Jag spelade riktigt bra hela ronden och gav mig själv många chanser att putta för birdie. Jag satte en hel del av möjligheterna så totalt sett en stabil rond, sa en nöjd Björk efter ronden.

Det är nu drygt tre år sedan Björk tog hem sin hittills enda seger på Europatouren då han vann Volvo China Open 2018. Den senaste tiden har Växjöspelaren haft en positiv trend utan att riktigt få till den där fullträffen han söker, kanske är det dags nu i vårt södra grannland.

Särskilt om han fortsätter att putta lika bra som han gjorde på det 16:e hålet tredje ronden.

– Mitt järnspel har varit bra hela tävlingen och det känns nästan som för några år sedan igen. Sista ronden blir samma strategi som hittills, ha mycket tålamod, träffa många fairways och ha bra precision med järnspelet.

Om Björk lyckas knipa segern blir det första svenska ET-segern sedan Sebastian Söderberg vann Omega European Masters i Schweiz i september 2019.

Ett slag framför sig har Björk alltså titelförsvararen Bernd Wiesberger. Österrikaren kan bli den första att försvara en seger på Europatouren sedan Jon Rahm lyckades hemma i Spanien 2019 och han jagar sin åttonde seger på Europatouren.

– Jag spelade inte lika bra idag som tidigare och fick kämpa för att göra en del bra par. Men det känns fortfarande bra och jag vet precis hur det kommer att vara att gå ut med ett slags ledning, det kommer att bli kul, sa Wiesberger.

Joakim Lagergren gick runt på 69 slag tredje ronden och har också chans på en riktigt bra placering från sin delade 14:e plats inför avslutningen, sex slag bakom Wiesberger.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-05-29
TournyttAlexander BjörkBernd WiesbergerEuropatourenJoakim LagergrenTournytt
Scroll to Top