När Jordan Spieth själv tycker att han puttat bra, då är det bra // Foto: Getty Images

PGA Tour

Spieth i topp på Colonial

Lägsta scoren någonsin på en av favoritbanorna.

Text: Martin Strömberg • 2021-05-28 Uppdaterad 2021-05-28

Jordan Spieths nyvunna form håller i sig.

Efter första ronden av Charles Schwab Challenge på Colonial leder han på sju under par. Den 27-åriga amerikanen gjorde sju birdies och elva par och efter 63-ronden – som är hans bästa någonsin på Colonial – tackade han puttningen för scoren.

– Det är svårt att gå mycket lägre här. Vi har jobbat en hel del med puttningen och hur jag vill att stroket ska kännas och det har verkligen gett resultat. Jag har haft lite problem med hur det känns över bollen när jag puttar och därför blivit passiv och inte haft rätt hastighet, idag var det mycket bättre, sa Spieth.

Spieth tjänade 4,2 slag mot fältet på greenerna och nästan åtta slag mot fältet totalt en dag då snittscoren var strax under par (71). Att sätta chippar som den här på åttonde hålet gör naturligtvis inte saker och ting svårare.

Han delar ledningen med spanjoren Sergio Garcia, som också han var bogeyfri runt Colonial på 63 slag.

Garcia som har ett speciellt förhållande till Colonial, det var här han tog sin allra första seger på PGA Tour 2001 som 21-åring. Den nu 41-årige spanjoren har sedan dess hunnit med tio segrar till, bland annat Masters 2017 och senaste segern kom i slutet av förra året då han spelade hem Sanderson Farms Championship.

– Jag är ju inte 21 längre och att det är 20 år sedan min första seger visar väl mest hur länge jag lyckats hålla mig kvar härute. Kroppen känns bra, ta i trä, och jag är väldigt nöjd med hur mitt spel utvecklar sig just nu, sa Garcia efter ronden.

Henrik Norlander gjorde två birdies och en bogey för 70 slag första ronden och han delar därmed 24:e plats.

Henrik Stenson var också nere på ett under par efter tre raka birdies i mitten av första ronden. Men en dubbel på hål 14 och en bogey på hål 17 tog honom till en 73-rond och delad 69:e plats efter dag ett.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-05-28
TournyttColonial CCHenrik NorlanderHenrik StensonJordan SpiethPGA TourSergio GarciaTournytt
Scroll to Top