En något yngre Phil Mickelson gjorde Ryder Cup-debut redan 1995 i matchen som spelades på Oak Hill // Foto: Getty Images

Ryder Cup

Mickelson: “Behöver spela bra mer än en gång per år”

50-åringen tonar ner sina möjligheter att ta sig in i Ryder Cup-laget.

Text: Martin Strömberg • 2021-05-27

Ingen har väl missat Phil Mickelsons fantastiska uppvisning i PGA Championship förra helgen då 50-åringen blev den äldsta segraren någonsin i en herrmajor.

Och efter segern har naturligtvis en eventuell medverkan i höstens Ryder Cup, som spelas på amerikansk mark på Whistling Straits i höst, lyfts fram.

Något som segraren själv tonar ner en smula.

– Om jag vore kapten för laget så skulle jag inte vilja ha med en spelare som spelar bra en vecka under en hel säsong. Och bara för att jag spelade bra i en stor tävling förra veckan innebär det inte att jag skulle få en plats i laget på långa vägar. Men det ger mig en möjlighet att spela bra de kommande tre månaderna och förtjäna en plats i laget om jag kan bidra med något, sa Mickelson inför veckans Charles Schwab Challenge.

Phil Mickelson gjorde Ryder Cup-debut redan 1995 på Oak Hill då Europa vann matchen med 14,5 mot 13,5 och har totalt spelat i hela elva Ryder Cup, senast 2016 på Hazeltine. Och han medger att Ryder Cup hela tiden funnits i hans bakhuvud som en möjlighet.

– Jag har ju inte varit ett realistiskt alternativ den senaste tiden, men i mitt hjärta har jag hela tiden känt att jag haft chansen om jag skulle kunna lyfta mitt spel på PGA Tour och kanske ge mig själv chansen. Samtidigt har vi så många unga talangfulla spelare på väg upp och jag vill inte störa den utvecklingen, jag har ju haft 25 år i rampljuset och det kanske är dags att kliva åt sidan. De unga spelarna som vi har är ju definitivt tillräckligt bra för att representera USA, men för mig personligen, om jag kan bidra med något till laget utan att störa den processen så skulle jag älska att vara med.

Årets Ryder Cup blir det 43:e i ordningen och det första sedan upplagan 2018 på Le Golf National utanför Paris.

Matchen i år spelas på Whistling Straits i Wisconsin den 24-26 september.


Text: Martin Strömberg • 2021-05-27
TournyttPGA ChampionshipPGA TourPhil MickelsonRyder CupTournyttWhistling Straits
Scroll to Top