Phil Mickelson med lite väl närgångna supportrar efter sin sjätte majorseger i karriären. Foto: Getty Images

PGA Championship

PGA of Americas ursäkt efter publiksvärmningen

Det var mäktiga scener som utspelade sig på Kiawah Islands 18:e green. Det var också lite obehagligt. Nu ber PGA of Americas president om ursäkt.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-26 Uppdaterad 2021-05-26

PGA of Americas vd, Seth Waugh, har bett om ursäkt till Phil Mickelson och Brooks Koepka för supportrarna på det 72:a hålet av PGA Championship.

Efter att Phil Mickelsons inspel landat på green stormade fansen på plats det sista hålets fairway. Waugh har nu meddelat att. han ångrar beslutet att tillåta två spelare och två caddies känna sig “sårbara”. Enligt Waugh var det dock inte något som PGA of America tillät. Det var istället den historiska stunden som gjorde att supportrar tog sig frihet.
– Det var en stund av upprymdhet och uppdämda känslor av åskådarna, vilket överväldigade väktarna på plats, säger Waugh i ett pressmeddelande.

50-årige Mickelson lyckades tvåputta för att därmed bli den äldste majorvinnaren i historien. Koepka slutade delad tvåa tillsammans med Louis Oosthuizen. “Lefty” sa efter segern att det var “ganska läskigt men också otroligt häftigt” om scenerna på det sista hålet. Koepka å sin sida sa att hans nyopererade knä fick sig en törn av människorna som försökte ta sig framåt. Efteråt funderade Koepka på om det var någon som försökte skada honom med flit.
– Jag vet inte men det kändes som att någon . . . Jag vet inte vad grejen var. Det är vad det är.

I sitt uttalande skriver Waugh att spelarnas säkerhet är den eviga målsättningen och han är glad över att ordningen till slut återställdes och att greenen omringades av åskådare när Mickelson till slut avslutade med en tvåputt för att vinna.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-26
TournyttPGA ChampionshipPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top