Säg hej till Mollie Marcoux Samaan, ny chef för LPGA. Foto: Getty Images

LPGA

Hon blir ny chef för LPGA

Mike Whan meddelade i januari att han inte längre ska vara kommissionär för LPGA. Nu har en ersättare presenterats.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-26 Uppdaterad 2021-05-26

LPGA har nu meddelat att Mollie Marcoux Samaan är ny kommissionär för LPGA.
“LPGA-kommissionär är ett av de bästa jobben inom golf idag och en möjlighet man inte får missa. Jag är passionerad gällande sporten och har varit en supporter av LPGA sedan jag var en liten tjej. Jag uppskattar LPGA:s historia och drivkraften från de 13 grundarna. Jag är sannerligen inspirerad av våra tourspelare och tränare. Jag är exalterad över att dyka ned i LPGA:s initiativ för att nå ut till tjejer och kvinnor i alla åldrar.”, skriver Marcoux Samaan i ett pressmeddelande.

“Jag tror passionerat att sport har kraften att förändra en hel värld. Och just nu – med den positiva energin kring damidrott, kvinnligt ledarskap och sociala ansvar för bland annat jämställdhet – tror jag att LPGA har en otrolig möjlighet att använda vår plattform för positiv förändring.

Marcoux Samaan kommer till LPGA från Princeton University där hon varit “athletic director”. Hon spelade själv både ishockey och fotboll på Princeton och prisades för sina framgångar dels inom idrotten men också akademiskt.

Marcoux Samaan tar över efter Mike Whan som meddelade att han skulle avgå i januari. Sedan dess har det ryktats om att Whan ska ta över som vd för USGA, även om inget är konfirmerat.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-26
TournyttLPGA TourMollie Marcoux SamaanTournytt
Scroll to Top