Annika Sörenstam kommer att delta i tävlingen i Kungsbacka. Men hon kommer inte spela inför publik. Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Ingen publik under Scandinavian Mixed

Det kommer väl kanske inte som en överraskning men är trots det trista nyheter. Ingen publik kommer tillåtas på Scandinavian Mixed.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-25

10–13 juni spelar de bästa damerna och herrarna på de europeiska proffstourerna Scandinavian Mixed på Vallda Golf & Country Club. För den som vill se proffsen på nära håll kommer här ett tråkigt besked.
“I rådande situation kommer Scandinavian Mixed att spelas inför stängda dörrar där spelare kommer befinna sig i en så kallad bubbla. Biljetter kommer därmed prioriteras till partners och sponsorer och tyvärr inte kunna släppas till allmänheten”, skriver arrangören i sociala medier.

Det kommer förstås inte som en överraskning, även om arrangörerna in i det sista hoppades att man skulle kunna tillåta publik. Henrik Hilford Brander, som arbetar på bolaget som arrangerar tävlingen, säger till GP att det förstås är jättetråkigt att publik inte kommer kunna tas in.
– Men det är som det är och nu har vi ändå lyckats få till så att tävlingen kan spelas. 500 personer är tillåtna på området och vi är nöjda över att kunna ta in partners och sponsorer, säger Hilford Brander till GP.

Enligt Hilford Brander var tanken att fler än 500 biljetter skulle släppas till partners och sponsorer. Så “vanliga” åskådare har inte varit aktuellt så länge bara 500 personer tillåts besöka anläggningen i Kungsbacka. Samtidigt funderade man på hur man skulle kunna tolka lagen till sin fördel, så som vi sett flera hockeylag göra med att ha en väldigt stor restaurang, exempelvis.
– Vi hade hoppats på stor folkfest men nu är det som det är. Man får följa tävlingen på annat sätt. Man hade så klart kunnat göra massa justeringar och tolka lagen till sin fördel. Men det känns inte rätt. Säkerheten är det absolut viktigaste för oss och inget får gå fel, säger han till GP.

Svensk Golf bevakar tävlingen på plats

För den som vill ta del av vad som pågår i Kungsbacka rekommenderar vi förstås att följa Svensk Golf och vår bevakning. Vi kommer vara på plats för att förmedla det senaste och största som händer när Europas bästa herrar och damer gör upp om titeln på Vallda.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-25
TournyttEuropean TourLadies European TourTournyttVallda G&CC
Scroll to Top