Phil Mickelson kan se sitt namn högt upp på rankinglistan igen. Foto: Getty Images

PGA Championship

“Leftys” jättelyft på rankingen

Phil Mickelsons seger innebar ett rejält kliv upp på ledartavlan. Från att ha varit utanför topp-100 till att nu vara innanför topp-40.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-24

Phil Mickelson har under en längre tid fått se sitt namn sjunka på världsrankinglistan. Amerikanen, som i nära 30 år befann sig topp-50, hade på grund av sina resultat hamnat så långt bak att han inför PGA Championship rankade 115 i världen.

Men fyra enastående golfdagar senare är amerikanen åter en majorvinnare. Efter att ha stått emot och hållit ihop spelet lyckades Phil Mickelson under söndagen gå runt på 73 slag, ett över par, för att därmed vinna med två slags marginal. Detta gör att han inte bara tar sig in topp-100 i världen. Phil Mickelson är nu rankad 39 i världen, ett lyft på 76 platser.

I toppen av världsrankingen fick vi också se flera förändringar. Bryson DeChambeau och Collin Morikawa passerade Xander Schauffele. Brooks Koepka, som slutade delad tvåa, klättrade från plats 13 till plats 7.

Här är toppen av världsrankingen:


Om vi ser till svenskresultaten lyckades Alex Norén behålla sin position som 99 i världen medan Henrik Stenson fortsatte att tappa ned till plats 136. Men med fina resultat på Challenge Tour av flera svenskar ser vi en lista innehållande en hel del gröna pilar.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-24
TournyttPGA ChampionshipPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top