Tim Mickelson var en stor bidragande faktor till hans brors sjätte majorseger. Foto: Getty Images

PGA Championship

Hur Phils bror fick honom på rätt tankar

Bakom varje framgångsrik golfare finns en caddie. Phil Mickelsons bror, Tim, gjorde ett strålande jobb för att hålla sin familjemedlem och arbetsgivare fokuserad på det viktigaste.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-24

Phil Mickelson är nu en sexfaldig majorvinnare. Detta efter att han under söndagen lyckades vinna PGA Championship på Kiawah Islands Ocean Course under söndagen.
Marginalen blev två slag när sista putten var i hål men resultatet var aldrig tryggt för Mickelson då Kiawah Island när som helst kan ryta ifrån. Mickelson kämpade hela eftermiddagen lokal tid. Han och hans spelkamrat för dagen, Brooks Koepka, kämpade för att ta hand om tävlingen genom att blanda birdies och bogeys. Till slut lyckades Phil Mickelson segra.

En stor del till framgången var att Phil Mickelson lyckades behålla sitt fokus under tävlingens fyra varv. En nyckel till att han lyckades med just den bedriften var hans caddie och bror, Tim Mickelson.
– Jag sa till honom att han inte skulle tänka så mycket. När vi tänkte för långt i förväg påminde jag honom att nästa problem är något vi tar när vi är där, sa Tim Mickelson efter ronden.
– Så det gällde att ha igång en diskussion. Jag berättade ett antal historier längs vägen, en eller två kanske var påhittade, vem vet. Men jag gjorde vad som krävdes för att hålla hans tankar på annat än slaget innan vi kom fram till bollen.

Under sin presskonferens efter segern var Phil Mickelson lite mer specifik. Han uppskattade sin brors beteende för att han skulle komma tillbaka in i tävlingen.
– Jag var på väg från hål 6 till hål 7 och hade. slagit ett par dåliga svingar fram till dess. Jag hade slagit bollen otroligt bra de första tre dagarna. Jag hade en fin uppvärmning, jag var verkligen redo att spela men så slog jag slag jag inte var helt fokuserade på. Tim drog mig åt sidan och sa “Om du ska vinna den här grenen måste du vara mer fokuserad inför dina slag”. Det var något jag tog till mig.
– Man ska inte vara passiv, men jag kan heller inte kontrollera slutresultatet utan måste svinga med ett tydligt mål. Den första gången jag gjorde det under söndagen var från tee på hål 7. Det slaget gjorde att jag fick en birdiechans och därifrån slog jag betydligt mer fokuserade golfslag, tack vare min bror och caddie.

Tim Mickelson var, innan han tog jobbet som caddie, tränare för Arizonas universitetslag.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-24
TournyttPGA ChampionshipPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top