Brooks Koepka är bara ett slag bakom ledande Phil Mickelson. Om han satt lite fler puttar hade han enkelt kunnat vara i ledning. Foto: Getty Images

PGA Championship

Koepka frustrerad: ”Sämsta puttningen i min karriär”

Helt felaktigt enligt statistiken, men Brooks Koepka avslutade sin tredjerond på Kiawah Island frustrerad. Anledningen? Hans puttning.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-23 Uppdaterad 2021-05-23

Med en avslutande treputt från foregreen på det avslutande hålet lämnade Brooks Koepka Kiawah Island frustrerad under lördagen. Amerikanen var mycket upprörd över sitt eget spel på greenerna under det tredje varvet på svåra Ocean Course.
– Det var den sämsta puttningen i min karriär tror jag. Det kan inte bli mycket värre. Jag tänker att 70 slag är så högt jag kunde gå idag, sa Koepka efter ronden som alltså innehöll 70 slag, två under par.

Vad Brooks Koepka känner får förstås stå för honom. Men om man ska se på statistiken var den tredje ronden av veckans PGA Championship inte ens hans sämsta den här veckan, för att inte tala om i karriären. Under lördagen spelade Koepka in 0,087 slag mot fältet med sin. putter på lördagen. Han tappade samtidigt 0,784 slag under sitt fredagsvarv. Men att han var frustrerad kan man förstå efter att han missat en enmetersputt på hål 6 och en tvåmetersputt på det sista hålet. Brooks Koepka rankas 38 i fältet på greenerna.

Efter ronden fick fyrfaldige majorvinnaren frågan vad det var som inte fick puttningen att fungera. Koepka menade att det både hade med greenhastigheten och hans egen puttrörelse att göra.
– Jag vet inte varför det kändes som jag slog till bollen tillräckligt, det var kanske bara lite långsamma greener. Jag tror faktiskt att övningsgreenen var lite snabbare än de på banan. I vanliga fall försöker jag slå en tre meter lång putt så att den är en meter för lång om jag missar. Jag hade inte många i den längden idag, så det har med hastigheten att göra och att jag kanske hade lite svårt att lita på det.

Brooks Koepka är ett slag bakom Phil Mickelson och spelar i ledarbollen. Detta innebär att han har en hel förmiddag på sig att hitta puttningen.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-23
TournyttBrooks KoepkaPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top