Y.E Yang räknade fel på ett hål och blev därmed diskvalificerad. Foto: Getty Images

PGA Championship

Tidigare majorvinnare diskad – skrev fel score

Vi har väl alla varit där när man slagit så många slag att man tappat räkningen...

Jesper Johansson • 2021-05-22

Y.E. Yang har diskats från veckans PGA Championship. 49-åringen bröt mot regel 3.3b då han signerade ett felaktigt scorekort under fredagen. Yang Skrev ner en fyra på det tionde hålet men egentligen gjorde han en femma.

Som “tur” är för Yang spelade det mindre roll. Efter att ha gått runt på 85 slag under det andra varvet av majorn hade han ändå inte klarat kvalgränsen. Senast han lyckades med det var 2015.

Det var bättre förr. 2009 lyckades Yang besegra Tiger Woods under den sista dagen efter att ha hämtat hem två slag under söndagen på Hazeltine National i Minnesota. Den segern är hans enda majortitel hittills.

Scroll to Top