Alex Norén spelade finfin golf under lördagen. Foto: Getty Images

PGA Championship

Lördagens svenskresultat

Alex Norén hade en felfri lördag medan Henrik Stenson tvingades kämpa lite mer.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-22

Det tredje varvet av PGA Championship är över för de båda svenska deltagarna. För Alex Norén blev det en lyckad dag på jobbet. För Henrik Stenson blev det … ja, mindre lyckat.

För andra dagen i rad gick Henrik Stenson runt på 76 slag. Svensken inledde med en bogey på hål 1 och följde sedan upp det med en dubbelbogey på hål 3. Ytterligare bogeys på hål 5 och hål 6 betydde att starten för majorvinnaren var fullkomligt usel, även om Kiawah Island är en bana där bogeys kommer göras. Men därefter studsade han tillbaka med en birdie för att därmed gå ut på 40 slag.
På vägen in till klubbhuset startade svensken betydligt bättre då han gjorde birdies på både hål 10 och 11. Därefter blev det dock tre bogeys på de kommande fyra hålen och allt fint arbete var åter bortslaget. Efter en birdie på hål 16 och två avslutande par signerade 45-åringen en 76-rond på lördagen. Resultatet innebär att han, i skrivande stund, är delad 77:a.

Alex Norén hade en betydligt mer behaglig tid på Pete Dyes Ocean Course. Svensken inledde med tio raka par, vilket är mycket bra på veckans tuffa bana. Därefter blev det en birdie på hål 11. Sedan fortsatte partåget med fem raka innan hans andra birdie för dagen kom på hål 16. Två par in och ronden var avslutad efter 70 slag. Hur prydligt som helst och dessutom mycket imponerande med tanke på att ingen hade en bogeyfri rond under varken torsdagen eller fredagen.
Det fina resultatet gör att Norén klättrar 16 platser på ledartavlan, i skrivande stund. Nu är han delad 46:a men med vinden och utmaningen som banan är för spelarna lär han ha möjlighet att klättra ytterligare efter sitt fina tredjevarv.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-22
TournyttAlex NorénHenrik StensonPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top