Brooks Koepka är bara ett slag bakom ledarna och därmed i en utmärkt position för att vinna sitt tredje PGA Championship inom fyra år. Foto: Getty Images

PGA Championship

Koepka i fin position: ”Det här är enkelt”

Inte en enda spelare har under de två första dagarna haft en bogeyfri golfrond. Trots detär golf i PGA Championship rena barnleken enligt Brooks Koepka. Beroende på vad man jämför med.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-22 Uppdaterad 2021-05-22

Kiawah Islands Ocean Course är ingen bana man bara kör över. Efter 36 hål är Phil Mickelson och Louis Oosthuizen i delad ledning, fem under par. Bara 18 spelare är under par och vi har fått se flera scorer långt över 80 slag.

Men för Brooks Koepka är ett varv på den tuffa banan en stillsam promenad om man jämför med de två senaste månadernas rehabträning på grund av knäskålen på höger sida.
– Det här var enkelt. Allt jag gjorde i rehab var ett rent helvete och betydligt jobbigare. Mina doktorer vet vad jag gått igenom, kanske ingen annan. Det har varit kämpigt, sa Koepka efter sin 71-rond vilket innebär att han bara är ett slag bakom den något oväntade ledarduon.

Efter att ha sänkt en tre meter lång putt för par på det sista hålet säkrade amerikanen sin plats i den näst sista gruppen nu under lördagen. I övrigt gjorde fyrfaldige majorvinnaren bland annat två eagles under fredagen.
– Jag hade varit besviken om jag gick på par. Det hade känts som att jag hade kunnat spela mycket bättre. Men med tanke på förhållandena var det här okej.

Koepkas första eagle kom på hål 5 efter att ha slagit utslaget i en buske. Hans andra kom på hål 11 och var betydligt mer normal. Vid ett tillfälle var han sex under par och då i delad ledning. Men Pete Dyes Ocean Course har en enastående tuff avslutning, vilket innebar bogeys på hål 15 och 17. Men svåra förhållanden ser ut att bara göra Brooks Koepka ännu mer sugen på att spela.
– Det är en major. Det ska vara tufft, speciellt med vinden. Men man kan inte tänka på det, det handlar om att gå ut och spela.

Här är toppen av ledartavlan:


Text: Jesper Johansson • 2021-05-22
TournyttBrooks KoepkaPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top