Brad Marek tog för sig under uppvärmingen.

PGA Championship

PGA-tränarens bisarra uppvärmning – ”Taxar in ett flygplan”

Brad Marek är inte en man som lider av scenskräck. I golfens finrum valde han att dra igång en – speciell – uppvärmning.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-21 Uppdaterad 2021-05-21

PGA Championship är en av världens största herrtävlingar. Det är en av de fyra majors som de allra flesta golfarna drömmer om att vinna. En seger här tar dig hela vägen in i historieböckerna.

Brad Marek är med i majorn. Han är en av de 20 tränare som tagit sig in till tävlingen och även fast han spelar bra golf (vi återkommer till det) lär han inte gå hela vägen och vinna majorn.
Men en plats i historieböckerna, ja det är något han förtjänar efter den underhållning han bjöd på redan innan sitt fredagsvarv.

SkySports plockade tidigt upp bilder från rangen för att visa när spelarna värmde upp. Kameran hamnade snabbt på denne Bra Marek som … ja, vad är det han gör egentligen?
Förstås är det för att värma upp. Kroppen ska bli mjuk för att golfbollen ska kunna slås dit man vill. Paul McGinley och en annan kommentator hörs diskutera uppvärmningen:
“Det här är Brad Marek. Han är en tränare från Kalifornien och … han kommer bli ihågkommen.”
“Du måste skoja med mig? Han är som en av de som taxar in flygplan för att parkera.”
“Gud välsigne honom för att han har modet att göra det där…”

Se klippet här:

Japp, det ser lustigt ut. Det går liksom inte att komma runt. Men bevisligen fungerar det. Brad Marek gick runt på 73 slag under torsdagen, ett över par. Därmed var han delad med bland annat Henrik Stenson.
Under fredagen spelade Marek ännu bättre. Efter åtta spelade hål hade amerikanen gjort två birdies och en bogey för att därmed ha tagit in ett slag och vara på en delad 22:a plats.

Så kanske är Brad Mark på väg att skriva historia på fler sätt än genom en av världens mest underhållande uppvärmningar. Jag vet i alla fall vad jag ska göra på rangen framöver…


Text: Jesper Johansson • 2021-05-21
TournyttPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top