Dustin Johnsons vänstra knä ska vara skadefritt lagom till veckans major. Foto: Getty images

PGA Championship

Världsettan tillbaka efter knäskadan: ”Mycket självförtroende”

Orosmoln rullade in över Dustin Johnson-lägret förra veckan, då han tvingades avbryta tävlandet med en knäskada. Nu ska han vara helt återställd och redo att tampas om segern i veckans major.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-20 Uppdaterad 2021-05-20

Det har gått 20 månader sedan världsettan Dustin Johnson gjorde ett ingrepp på sitt vänstra knä. Sedan dess har han upplevt smärtor i tid och otid vilket lett till att han då och då helt enkelt inte kunnat tävla.

Ett sådant tillfälle var förra veckan då han tvingades avstå att spela AT&T Byron Nelson på grund av smärtor i vänster knä. Istället blev det ett läkarbesök som gav lugnande besked.
– Jag röntgades och allt såg bra ut. Vi satte också ihop en liten plan för att få knät att bli starkare framöver. Men det känns bra nu, sa Johnson under presskonferensen inför veckans PGA Championship.

Och att det spelas en major den här veckan lär vara en anledning till att han valde att avstå från spel förra veckan. Vid minsta oro kan det vara klokt att vila för att inte sabba sina chanser, speciellt när majorn spelas i hans hemstat, South Carolina.

På grund av smärtorna i knäet har också resultaten de senaste sex månaderna också varierat. Dustin Johnson har varit utanför topp-25 i fem av hans senaste sex starter, innan dess var han topp-12 i tio raka tävlingar – varav tre vinster, bland dem The Masters i november.

Men att skylla på hälsan för de svaga resultaten på senare tid har han ingenting för.
– Det har varit en blandning av allt möjligt. Jag känner att spelet varit nära de senaste månaderna men jag har inte fått ihop allt samtidigt. Men just nu känns det riktigt bra och jag har mycket självförtroende inför den här majorn.

Mycket lägligt att hitta självförtroendet inför en major, förstås. Dustin Johnson spelar dessutom i sin hemstat vilket ger en extra krydda till världsstjärnan som förväntar sig ett tufft test.
– Det kommer bli riktigt svårt. Det är en lång bana… man slår långa klubbor in mot green. Speciellt när det blåser som gjort de senaste dagarna, även i medvind är hålen tuffa eftersom det är så svårt att få bollen att stanna.

Dustin Johnson har slutat tvåa i de två senaste PGA-mästerskapen. Båda tillfällena var han två slag bakom vinnaren. Han tycker att bägge de resultaten var irriterade och hoppas nu kunna komma tillbaka och vinna trots hans senaste tids skadebekymmer.
– PGA Championship är definitivt högt upp på listan över de saker jag inte vunnit men som jag vill vinna. Det hade förstås varit speciellt att göra det här, på hemmaplan, sa Johnson.

Klicka här för en aktuell ledartavla


Text: Jesper Johansson • 2021-05-20
TournyttDustin JohnsonPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top