Bryson DeChambeau anser att veckans bana är en rejäl utmaning för honom när det kommer till längd. Och då är han en av de absolut längst slående på touren. Foto: Getty images

PGA Championship

DeChambeau: ”Banan är ett monster”

Man vet att en golfbana spelas långt när Bryson DeChambeau haft hybrider in mot green på flera par 3-hål...

Text: Jesper Johansson • 2021-05-20 Uppdaterad 2021-05-20

PGA Championship spelas i veckan på Pete Dyes Ocean Course på Kiawah Island Golf Resort. Banan är extremt lång och med starka vindar – ja, då blir det en rejäl utmaning. Även för Bryson DeChambeau, en av de längst slående på touren, är det en utmaning.
– Det här är antagligen den svåraste golfbanan jag spelat, sa amerikanen under sin presskonferens.
– Det finns vissa områden där man inte får missa. Där du inte kan missa vänster eller höger. Du måste ha en bra bollträff och koll på grejerna hela dagen och om du inte har det kommer du att straffas.

Regerande US Open-mästaren slutade fyra i förra årets upplaga av PGA Championship och han ser fram emot veckans utmaning, som faktiskt är en rejäl utmaning för amerikanen. Detta då han fått använda sig av woods in mot vissa greener och till och med på ett eller två par 3-hål.
– Jag har inte haft hybrider eller järnfyror in på par 3-hål sedan jag gjorde min kroppsliga förvandling. Det är nytt…

Men om Bryson DeChambeau tycker att banan spelas lång kan han ju alltid luta sig tillbaka och fundera på vad hans motståndare tycker. Men med relativt hård vind, som förväntas i veckan, kan det bli tufft för amerikanen och hans extremt höga bollbana. Detta har förstås den mycket analytiske golfaren koll på.
– Om jag kan slå bollen rakt den här veckan i den här vinden och kontrollera golfbollen och dess flykt, kommer jag ha en stor fördel. Om du inte kan slå bollen långt kommer du ha en tuff vecka.
– Den här banan är ett monster. Jag hoppas kunna släppa loss mitt eget monster, sa DeChambeau.
– Men jag tror att den som vinner är den som har mest tålamod. Det kanske inte är den som spelar bäst egentligen, utan den med mest tålamod att orka lösa problem och kämpa tillbaka när allt inte går som det ska.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-20
TournyttBryson DeChambeauPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top